Как да използвате ефективно мястото зад вратата

12 идеи за всяка стая  

532

Животът в малкия апартамент има способността да стимулира въображението до такава степен, че намираме невероятен потенциал в най – малките кътове. Като стената или малката ниша зад вратата, например. В повечето случаи това пространство стои празно, но с малко фантазия то се превръща в изключително функционално място.

5 начина да вземем максимума от малко място навънВашето място за бягство от градския живот

Но нека да видим как да оползотворим потенциала на стената зад вратата.

Място за кухненски прибори

10 неща, които не сте предполагали, че може да правите на малко мястоСтудио, боксониера или стая, те предлагат голям потенциал  

Зад вратата може да закачите тигани, прибори за готвене и плоски съдове. Най-добре е да сложите пегборд и да закачите куки.

Стойка за кърпи

Ако имате малка баня и в нея няма място за кърпи, използвайте пространството между рамката на вратата и стената. Няма да отнеме и един излишен сантиметър.

Вратовръзки

Имате много вратовръзки или шалове, но няма място за тях в гардероба. Тогава ги закачете зад вратата. Така ще имате по – лесна и добра видимост към тях.

Рафт за книги

Не е нужно да имате библиотека за книгите. Тесен рафт върши не по – лоша работа. Освен това се събира дори зад вратата.

Продукти за лична хигиена

В банята не е необходимо да се съхраняват душ гелове, шампоани и други продукти около ваната или душа. Използвайте потенциала на вратата  и закачете малки рафтове.

Съхранение на дребни неща

За да съхранявате малки предмети, сложете малка дървена стойка с много рафтове зад вратата. Сега всичко ще бъде на мястото си!

Масата за гладене

Пространството зад вратата е идеално да закачите дъската за гладене. За да не се откроява, може да съчетаете плата на дъската с цвета на стената.

Закачалка в коридора

В коридора никога няма достатъчно място! Този проблем може да бъде решен ако закачите куки на стената зад вратата. Така ще спестите площ и на пода.

Тесен гардероб

 

Дори място, по-малко от половин метър, може да бъде достатъчно за поставяне на рафт за дребни предмети. Боядисайте го в бяло и ефектът ще бъде стилно помещение.

Висящи кошници

 

На вратата можете да окачите тройка панери или кошници. Те са много удобни за съхранение на кърпи и прежди.

Как да решим проблема с малко място в хола10 идеи и решения  
Сподели: