Грешки при готвене, които могат да съсипят вечерята

Не ги правете 

728

Може да си мислите, че добавянето на зехтин във водата, когато готвите макаронени изделия, ще попречи да се слепят, но грешите. Така сосът няма да залепне за тях и резултатът може да ви разочарова.

Най – добрите съдове за готвене, които може да ползватеИнвестицията в тях си заслужава  

Това е само една от малкото грешки, които домакините допускат при готвене. Ето още няколко, които могат да съсипят вечерята.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Изхвърляте водата от пастата

Къде вечерят известните?Вижте трапезариите на някои от най – популярните личности света  

Когато тестените изделия са готови, повечето от нас вероятно просто изсипват водата, в която са приготвени. Но тя може да даде плътност на соса и да го направи по – вкусен.

Не оставяте месото да се стопли

Трябва да извадите месото от хладилника и да го оставите да достигне стайна температура, преди да го приготвите. В противен случай студеното месо ще се сготви неравномерно.

Не оставяте месото да почива преди да го нарежете

Когато готвите месо, по-голямата част от соковете са в центъра. Така че е по-добре да  изчакате малко преди да го нарежете, за да може да проникнат навсякъде.

Бъркате ориза

Освен ако не правите ризото, по-добре е да не бъркате ориза. В противен случай ще активирате нишестето , което ще го направи кашест.

Отваряте капака при готвене на ориз

Ако готвите ориз в тенджера, не махайте капака, за да проверите дали оризът е готов. Ако направите това, топлината ще избяга, а горната част ще бъде по-малко сготвена от долната.

Пържите храна в екстра върджин зехтин

Екстра върджин зехтинът има ниска точка на димене. Така че, ако го готвите при високи температура, пържола например, тя ще започне да мирише неприятно и ще отделя токсични химикали.

Не подсушавате рибата

Ако рибата е  влажна на повърхността и започнете да я готвите в тиган, тя няма д аполучи коричка.

Сотирате мокри зелении

След като измиете зелениите, уверете се, че са сухи . В противен случай водата ще се превърне в пара и зеленчуците ще загубят аромата си.

Добавяте студено масло и сметана към картофено пюре

Това ще попречи на правилното им усвояване от нишестето в картофите. Така че е по-добре да загреете маслото, докато се разтопи, и сметаната, докато започне да се изпарява, и едва тогава трябва да ги добавите.

Добавяте чесъна твърде рано

Чесънът се изгаря лесно, така че пърженето му може да съсипе вкуса му. Добавете го последен, за да сте сигурни, че няма да изгори.

 

Вечеря за 30 минути - ризото с гъбиИзискано ястие, което няма да ви отнеме време  
Сподели: