Дизайнерски идеи за пода, които ще превърнат всеки интериор в малък шедьовър

Дизайнерски идеи за пода, които ще превърнат всеки интериор в малък шедьовър

Ламинат, теракот и паркет - това са обичайните варианти за дизайн на пода, който може да се намери в повечето модерни жилища. Тези материали са достъпни, има огромно разнообразие на цветове и шарки, лесни са за полагане и устойчивостта им е тествана във времето. Но ако проявите малко креативност лесно ще трансформирате пода и ще го превърнете в акцент на интериора.

Впечатляващи 3D подове, превръщащи банята ви в океан

Баните обикновено се характеризират с еднотипни подове от плочки. Понякога присъстват причудливи съчетания от цветове...

09/07/2015

Ивици

Спиращи дъха идеи за пода

Обзавеждайки дома, всеки от нас обръща особено внимание на пода.  Според вида на помещението избираме дали той щ...

16/03/2017

Под на ивици. В зависимост от интериора, те могат да бъдат както в контраст, така и в сходни нюанси, тесни или широки.

Към стената

Комбинацията на плочки на пода, които преминават към стената е много интересен и оригинален дизайн за по – различен интериор.

Ярки акценти

Няколко плочки или плоскости с различен цвят ще оживят пода. Може да изберете напълно еднакви или различни по големина фрагменти, важното е да има баланс.

Дърво с дърво

Различни видове паркет или ламинат се трансформират, ако се комбинират на пода. Интересен модел ще се получи, ако ги подредите като килим.

Черно с пастел

Контрастната комбинация на пода - черни и пастелни плочки - изглежда нестандартна. За да подсилите ефекта, изберете плочки с различни текстури, т.е. матови и лъскави.

Небрежност

 

Няколко плочки, които са ви останали в процеса на ремонт могат да се превърнат в интересен небрежен елемент на пода. Просто ги сложете хаотично върху циментовия разтвор.

Луксът на естествените материали

Тухлата е  нестандартен материали за пода. А в комбинация с естествено дърво, изглежда луксозно.

Геометрия

Правоъгълни плочки с различни цветове, но с еднакъв размер, създават интересен геометричен модел на пода. Може да купите остатъчни плочки и така ще спестите, но и ще оформите изключително интересен под.

Ефектно дуо

Цветовете на пода се съчетават с цветовете на мебелите за луксозно и лъскаво излъчване.

Нов живот на стария паркет

 

Паркет, боядисан в ярки цветове, трансформира стаята. Преди да нанесете боята обаче се уврете, че повърхността е напълно подготвена.

15 шик идеи за пода на балкона

Когато подготвяме балкона за лятото мислим за мебелите, които ще сложим, за цветята, за чадъра или тентата, които да ...

17/05/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...