9 стъпки към идеалното антре

Което ще подобри удобство на малкия дом

746

Входното антре се третира от повечето хора с известно пренебрежение. За съжаление тук често цари хаос – обувки, връхни дрехи, шапки…Но не това е идеята на красивия интериор. Особено, ако е малък, коридорът е доста труден за организация. Ето защо ви показваме няколко прости идеи за организация, как да изберете правилните мебели, да оборудвате зоната за отдих и системи за съхранение, така че коридорът да бъде удобен и комфортен.

5 решения за повече място в коридораКак може да превърнем кородора в по – стилно, красиво и комфортно помещение

Стъпка 1: Място за съхранение

Мебели за коридораСтилни и луксозни предложения за антрето

Предвид факта, че коридорът рядко е голям и мястото за съхранение е малко, най-успешният вариант ще бъдат вградените затворени шкафове. За квадратни помещения, ъглови мебели са по-подходящи. Не забравяйте, че правилна организация на съхранение е ключова.

За да спестите ценни квадратни метра, изберете шкаф, комбиниран със стойка за обувки. Той ще заема по-малко пространство от два елемента, но функционалността му ще остане.

Стъпка 2: Зона за почивка

Съгласете се, че обуването и събуването на обувки е много неудобно, особено когато бързате. Ето защо дизайнерите препоръчват да инсталирате малка пейка или столче.

Стъпка 3: Огледала

Всеки апартамент трябва да има поне две огледала: едното в банята, а второто в коридора. Също така огледалото в коридора изпълнява друга важна функция - визуално разширява пространството. Тази проста техника ви позволява да направите доста просторна малката стая, макар и само визуално.

Стъпка 4: Използване на светли цветове

Светлите нюанси играят същата роля като огледалото - те визуално разширяват стаята и я правят по-голяма. Също така този дизайн помага за олекотяване на пространството, премахва усещането за напрежение. Можете да използвате не само снежнобял цвят, но и бежово, светлосиньо, карамел, праскова, пепел от рози и други.

Стъпка 5: Поставка за ключове

Нищо не дразни човек повече от изгубени ключове. За да не изпадате в паника и да се изнервяте рано сутрин, сложете поставка за ключове до входната врата. Това е чудесно място за съхранението им, най-важното е да свикнете да ги оставяте там.

 Стъпка 6: Кошници

Слабата точка на всеки коридор е лошата организация. Лено решение е да се снабдите с няколко малки кошници, в които да държите шапки, домашни чехли, различни аксесоари в третата. Тогава малките неща няма да се търкалят из коридора и винаги можете да ги намерите.

Стъпка 7: Осветление

 

Правилното осветление е важно за визуалното разширяване на наличното пространство. Един полилей тук няма да е достатъчен. По-добре е да помислите за няколко сценария за осветление - стенни лампи, осветление на огледалото, подова лампа и т.н.

Стъпка 8: Стил на минимализма

Както вече споменахме, антрето е много важно, но в същото време е трудно да се поддържа ред. За да улесните живота си, поставете там само необходимите функционални обекти. Ще бъдат достатъчни просторен шкаф, стойка за обувки, огледало и няколко куки за дрехи и аксесоари. Избягвайте да претрупвате с декоративни елементи.

Стъпка 9: Ярки детайли

Ако искате да подчертаете оригиналността и да зададете тон на целия апартамент, използвайте ярки детайли в коридора. Тя може да бъде огледало в оригиналната рамка, червен килим на входа, свежи цветя, малък рафт с книги. Основното тук е да не прекалявате и не забравяйте основната цел на коридора.

8 чудесни идеи за малкия коридорОттук започва вашия дом
Сподели: