Разчупете стереотипите за малкия дом

Създайте дизайн, който пленява

418

Няма нищо лошо да играете на сигурно – от избора на дрехи, до поръчката на десерта. Това важи и при обзавеждането на жилището.
Всички знаем за основните правила в дизайна, които трябва да следваме, ако обзавеждаме малко жилище – светли тонове за стените, за да изглежда стаята по - широка, огледала, които отразяват светлината, минимум мебели, мултуфункционални елементи. 
Но защо да не разчупим стереотипите? Какво ще стане, ако излезете от зоната на комфорт и да променим тези правила?

Ето какво може да постигнете:

Тъмни цветове

Да, тъмно синьо и черно могат да бъдат подходящи за малкото помещение. Само добавете няколко ярки мебели за баланс.

Направете малка градина

Не се нуждаете от голямо място, за да се насладите на Дзен зона. Няколко саксии, приятен кът за четене и релакс. Независимо дали е на малкия двор или балкона, нека това да бъде вашето място.

Място за почивка и работа в едно

Кой казва, че в малка стая не може да имате и домашен офис? Използвайте стената, за да монтирате тясна маса по нея. От другата страна подредете малък диван и масичка.

Покажете колекция или нещата, които обичате

Държите любимите си вещи в шкафа, защото няма място, на което да ги изложите? Но ако ги подредите по правилния начин, това няма да е проблем. Използвайте система с отворени рафтове, която може да служи като разделител или параван в помещението.

Разделете зоните

Ако зоната за сън и всекидневната са в едно и също помещение, разделете ги визуално - едната част може да бъд с тухлена стена, а другата - с дървени панели.

 

Сподели: