Прекарвате прекалено дълго време в кухнята? Не сте единствените. Оказва се, че човек средно прекарва в кухнята 13 цели дни в готвене всяка година! За някои хора то е релаксиращо и забавно, за други е хоби, а за трети досадно задължение.
Забавлението не винаги трябва да означава лекомислие. Доказателство за това са всички тези джаджи, които освен че са ...
20/05/2017Без значение от кой тип сте, със сигурност ще искате да разберете някой и друг трик, с който да улесните процеса.
Шоколад
Говорейки за планиране на кухнята, обикновено мислим за уредите, мебелите, разположението. Обмисляме бюджета, правим ...
14/12/2018За да настържете шоколада, без той да се превърне в каша, поставете го в хладилника за 10 минути и след това настържете.
Картофи
За да имате равномерно изпържени, нарежете ги с резачка за ябълки, за да получите еднакви парчета.
Плодове
Вземете максимум сок от лимоните като ги пуснете за малко в микровълновата. Те ще омекнат леко и ще пуснат повече сок.
Ако трябва вашите авокадо, банани и меки плодове да узреят по-бързо, дръжте ги заедно в хартиена торбичка. Етиленовият газ, идващ от авокадо и банани, ще ускори процеса на зреене.
Подправки
Не губете време за ситно нарязване на чесън, джинджифил и лют червен пипер за основата на къри или маринати. Просто настържете на фино ренде директно над съда за готвене.
Шалот
Трудно белите лук или шалот? Сложете ги в купа и покрийте с вряла вода. Оставете за 10 секунди и след това обелете.
Сос
Приготвянето на сос бешамел не е сложно. Но понякога времето или способността да го направим просто липсват. В тези моменти вземете пълномаслено крема сирене, добавете направо в тигана, добавете вода до желана консистенция и овкусете с горчица, билки или настърган кашкавал.
Зеленчуци
Те стават по – вкусни когато са печени, затова не ги варете, а ги сложете направо в тавата с подправки и зехтин.
Майонезата е смес от яйца, мазнина и горчица. Продукт, който много хора харесват и щедро слагат в сандвича и салатата...
14/01/2019