5 остарели тенденции в дизайна на дома, от които дизайнерите ще се откажат през 2024 г.

5 остарели тенденции в дизайна на дома, от които дизайнерите ще се откажат през 2024 г.

Тенденциите в дизайна на дома се развиват с течение на времето, отразявайки промените в естетиката, функционалността и предпочитанията към начина на живот. С наближаването на 2024 г. дизайнерите с нетърпение прегръщат свежи идеи и се сбогуват с някои остарели тенденции, които вече не са актуални.

Най-новите тенденции за обновяване на дома

Най-новите тенденции и практични съвети за икономично обновяване на дома бяха споделени от интериорния дизайнер Креме...

01/10/2015

Ако планирате промяна в дома си, ето пет неща, които да не правите.

Изцяло бял интериор

Най-лошите тенденции в интериора

След като ви запознахме с най-добрите тенденции, на които станахме свидетели в интериорния дизайн през 2017 година, н...

02/12/2017

Ерата на изцяло белите интериори отминава, тъй като дизайнерите търсят повече топлина и индивидуалност в жилищните пространства. Макар че бялото може да създаде чиста и просторна атмосфера, то често е лишено от характер и домът може да се почувства стерилен. През 2024 г. дизайнерите въвеждат разнообразна палитра от цветове, текстури и шарки, за да вдъхнат на домовете жизненост и чар. Очаквайте промяна към по-богати, по-привлекателни цветови схеми, които отразяват индивидуалния стил.

Отворена концепция

През 2024 г. отвореното концептуално разпределение, някога приветствано за насърчаване на свързаността и простора, губи своята популярност. Дизайнерите осъзнават недостатъците, като например шума и проблемите с неприкосновеността на личния живот, и се насочват към по-определени пространства. Частични стени, разделители на помещения и умно разположение на мебелите се използват за създаване на отделни зони в дома, предлагащи баланс между откритост и интимност.

 

Прекомерна употреба на индустриални елементи

Тенденцията за индустриален шик, характеризираща се с открити тръби, сурови материали и изобилие от метални акценти, е в упадък. Дизайнерите се отказват от суровата индустриална естетика и залагат на по-меки и еклектични стилове. Включването на естествени елементи, като дърво и зеленина, набира популярност и чертае идеята за докосване до природата, по-хармонична жизнена среда.

Съответстващи комплекти мебели

Дните на закупуване на цели комплекти мебели са преброени. Дизайнерите насърчават собствениците на жилища да смесват и съчетават елементи от различни стилове и епохи, за да създадат по-персонализиран и изискан външен вид. Еклектичните комбинации от стилове, цветове и материали заемат централно място, като насърчават чувството за индивидуалност и уникалност в домашния интериор.

 

Минимализъм до крайност

Минимализмът отдавна е ценен заради своята простота и функционалност, но през 2024 г. се преразглежда екстремният стремеж към него. Дизайнерите се застъпват за по-балансиран подход, като включват елементи на максимализма, за да добавят индивидуалност и визуален интерес. Наслояването на текстури, използването на смели модели и представянето на кураторски колекции са начини, по които дизайнерите внасят топлина и характер в минималистичните пространства.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...