5 грешки, които правите с вашата пералня

И могат да ви костват много 

5384

Слагате мръсните дрехи, добавяте малко перилен препарат, включвате машината, след време изваждате чисти дрехи - ползването на пералнята е толкова просто, нали? Е, дори да перете от много години, най – вероятно допускате някои грешки. Малките неща, за които може би дори не се замисляте, като например да държите вратата на машината затворена, биха могли да доведат до влага, неприятна миризма и дори мухъл.

Къде да сложим пералнята?Пералнята и сушилнята заемат доста място

За да може вашата машина да ви служи възможно най-дълго и да направите дрехите си по- чисти, избягвайте тези пет често срещани грешки.

Грешка №1: Държите вратата на пералната машина затворена през цялото време

Как да почистим пералнята Дрехите ви няма да бъдат чисти, ако пералнята не е  

При затворена врата влажната среда ще създаде идеална почва за размножаване на мухъл и бактерии. Резултатът е, че миризма, която се прехвърля и на дрехите. Затова просто оставяйте вратичката леко отворена.

 

 

Грешка №2: Не почиствате пералнята

Колкото и да изглежда озадачаващо, дори машините, които са предназначени за почистване на нещата (включително и съдомиялни машини), трябва да се почистват. Просто пуснете машината на горещ цикъл с две чаши бял оцет на мястото на почистващия препарат.

Грешка №3: Претоварвате машината

Има причина много перални да имат препоръки за това колко пране трябва да слагате. Претоварването създава допълнително напрежение на машината, което може да износи мотора с течение на времето. Плюс това, ако има по-малко място за дрехите, които да се движат свободно, няма да се изперат.

Грешка №4: Не използвайте правилния тип препарат

Може да не сте забелязали, но често ръководството за експлоатация на пералнята препоръчва конкретен тип почистващ препарат и определено количество. Не пренебрегвайте тази препоръка.

Грешка №5: Пускате машината, когато не сте вкъщи

Може би най-голяма грешка, която можете да направите, е да пускате пералня докато не те у дома. Ако има някакъв инцидент, няма да успеете да реагирате, а това ще доведе до бърза повреда на машината.

Тези неща може да изперете в пералнятаПодозирахте ли?
Сподели: