Малкият апартамент и как да го направите уютен и функционален

Големи идеи за малки жилища

3875

Животът в големия град предполага да обитаваме по – малки жилища. Но това не е задължително да означава неудобство и липса на комфорт. Ако знаете как да организирате правилно жилището си, ще се радвате на уют и удобство, без значение колко е голямо то.

Помислете за подиум

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

По този начин визуално ще разделите пространството на няколко жилищни "стаи". Освен това подиумът може да бъде направен и многофункционален - за да осигури създаването на няколко системи за съхранение.

Използвайте всички нюанси на бялото

Ако заложите на всички нюанси на белия цвят, ще се избегне "стерилността на операционна", особено ако свържете текстурата на материала. Например, белият гланц не винаги е оправдан, но имитацията на тухли или матови декоративни вложки под формата на акцентна стена много разнообразява интериорния дизайн.

 Компактни мебели

Днес модерното разнообразие от възможности за форми и размери ви позволява да оборудвате дори нестандартно и мъничко жилищно пространство. Е, ако наистина е изключително малко, тогава можете да поръчате всичко според размерите

Ако имате възможност отделете спалнята

Дори да живеете в студио сами, все пак си струва да отделите мястото за сън от останалите помещения. Може да използвате плъзгащите се стъклени системи, които не намаляват площта, огледални повърхности,  цветни японски врати, изработени от полупрозрачна хартия, фиксирана към тънка дървена рамка или интересни завеси.

Подредете тясна кухня или малък ъгъл на кухненската зона

Тези, които нямат късмет с малка кухня, дизайнерите съветват да сведат всичко излишно до максимум или да намерят място за съхранение на допълнителни комплекти прибори за хранене в други помещения.

 Какво може да се направи в тясна спалня

Тесните дълги спални са факт в много малки жилища и е трудно да бъдат коригирани. В този случай е най – добре да приложите някои интересни дизайнерски идеи.

Разбира се, всеки има различни концепции и вкусове, но не трябва да стигате до крайности като цветова схема - по-добре е да не избирате нито много ярки, тъмни, нито дори много обичаните бежови тонове. Опитайте се най-пълно да използвате пространството около вратата / прозореца или да заложите на ъгловите системи.

Не забравяйте балкона или лоджията

Въпреки, че балкон или лоджия се счита за нежилищна зона, с рационалното използване на всички зони на апартамента, можете да ги включите и тях. Просто трябва да ги изолирате и да помислите за безопасно осветление, отопление и охлаждане в горещи райони.

Сподели: