Тези неща може да изперете в пералнята

Подозирахте ли?

12295

Плюшени играчки

Сложете всяко плюшено животно в торбичка за пране и пуснете на ниска температура. Сложете половината на нормалното количество перилен препарат. За пухкава козина може да сложите и омекотител. Оставете да изсъхнат на слънце.

Ръкавици за горещи съдове

Просто ги пуснете с останалите дрехи. Повечето са от материал, който не би трябвало да се увреди.

Баскетболни шапки

Пуснете ги на кратък цикъл, като използвате студена вода. Оставете да изсъхнат на слънце.

Маратонки

Махнете връзките, извадете вътрешни подметки или подложки и ги сложете с няколко кърпи. Сложете нормално количество препарат за пране и задайте деликатен цикъл на студено пране.

Малки играчки

Сложете малки играчки, като Лего, гумени за баня, или топката на вашето куче в чанта за пране. Прекарайте ги през хладен, деликатен цикъл.

Възглавници

Изперете възглавниците по две наведнъж в цикъл с топла вода. За да сте сигурни, че сте изпрали целия сапун, пуснете допълнително изплакване и центрофугиране със студена вода,.

Завеси за душ

Пуснете найлоновата завеса за душ с нормално количество почистващ препарат на 30 градуса заедно с няколко кърпи. Закачете, за да изсъхне.

Раници

Пуснете раницата си в торбичка за пране или калъф за възглавници и я изперете в студена вода с малко количество прах. Оставете да изсъхне.

Малки килими

Заредете машината на деликатен цикъл със студено измиване и добавете половината от нормалното количество препарат. Оставете да изсъхне на въздух (никога не перете килим с гумена подложка).

Текстилни торбички за хранителни стоки

Тях може да пуснете с нормалното пране, с нормална температура и прах. И имайте предвид, че са сред най – мръсните неща, които пипате всеки ден.

Сподели: