Как да почистим пералнята

Дрехите ви няма да бъдат чисти, ако пералнята не е  

3889

Ако напоследък забелязвате, че пералнята не изпира добре, а белите дрехи не са толкова искрящи, колкото бихте искали, не бързайте да сменят препарата. Проблемът може да се крие в неправилната поддръжка на машината.

Къде да сложим пералнята?Пералнята и сушилнята заемат доста място

Ето няколко съвета за почистването й и как да я направите отново ефективна.

1. Почистете чекмеджето за праха за пране

Тези неща може да изперете в пералнятаПодозирахте ли?

Чекмеджето, в което сипваме перилен препарат може да бъде убежище за микроби, засъхнал прах и мухъл. Това малко пространство може да се замърси по-бързо, отколкото си мислите. Затова го извадете и измийте основно, като не забравяте и ръбчетата. Използвайте четка за зъби за безупречно измиване.

2. Почистете филтъра

Филтърът защитава помпата на пералната машина, но и събира власинки, части от тъкани, монети и всичката мръсотия. Това означава, че подобно на чекмеджето и тук се събират микроби. Освен това е топло и влажно място, предпоставка за развъждане на неприятни миризми, които проникват в машината ... и в прането.

Решението? Почиствайте го редовно, но преди това прочетете ръководството, ако машината ви има някаква специфика.

3. Почистете барабана

Дори ако вътрешността на вашата пералня изглежда чиста, може би не е. Има много места, където микробите се крият. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да пускате празен цикъл с таблетки за съдомиялна и гореща вода.

 

4. Предотвратете лошите миризми

За да избегнете неприятната миризма, оставяйтет вратата на пералнята леко отворена. Уверете се, че уплътнението е добре забърсано, защото и там се развиват плесени, които са потенциална причина за неприятно ухание.

 

 

 

9 изненадващи неща, които можете да перете в пералнята Използвайте цикъл за деликатно пране и контролирайте температурата
Сподели: