14 начина да организирате дома си

Без никакви излишни вещи  

1095

Живеем в най-богатото и материално общество в световната история и просто казано, всички имаме твърде много вещи. Само си представете едно семейство – десетки чифта обувки, дрехи, играчки, книги и списания, посуда, мебели….

15 идеи за подреден дом Победете хаоса с няколко лесни съвета

Макар че понякога може да е трудно да изхвърлите вещи със сантиментална стойностен, събирането на толкова много неща прави дома ви хаотичен и претрупан.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Истината е, че не се нуждаете от специален повод, за да започнете да организирате дома си. С малки стъпки и целенасочени действия може да постигнете успех и да го превърнете в едно по – красиво и уютно място.

Как да изглежда домът ни по – подреденСилата на боята може да промени помещението  

Ето 14 начина да се отървете от ненужните вещи в дома си завинаги.

1. Планирайте времето за почистване и ги спазвайте. Само 15 минути на ден често са достатъчни, но ако искате по – бързо да оправите, опитайте да отделите по 2 часа, два пъти в седмицата.

2. Мотивирайте се повече като записвате в дневник постиженията и целите си.

3. Инвестирайте в кутии, кошове и рафтове за съхранение. Преценете от какво се нуждаете, за да подредите книги или повече дрехи (рафт, малък гардероб, скрин).

 

4. Без ден почистване. Дори да бъде плота, едно чекмедже или малък рафт, имайте си цел за всеки ден!

5. Ако усетите, че губите мотивация, погледнете към място, което вече сте почистили. То ще ви мотивира да продължите целта си.

6. Използвайте метода на трите кутии, за да ускорите процеса на сортиране. В едната сложете нещата за изхвърляне, във втора за подаряване, а я трета такива, които може да продадете. След като сортирате, веднага махнете тази за изхвърляне, нещата за раздаване / продажба трябва да се съхраняват извън къщата, ако е възможно, в гараж или багажника на колата.

7. Когато не можете да решите дали да запазите определена вещ или не, сложете в кутия с надпис „Може би“. Оставете я на място, което е далеч от полезрението ви и ако до шест месеца не сте я потърсили, значи трябва да я изхвърлите.

8. Не позволявайте вината или задължението да ви накарат да държите някои вещи. Ако подарък от ваш роднина не ви харесва, нищо не може да ви принуди да го ползвате.

9. Ако шкафовете ви са претрупани с всякакви документи, направете им сканирани копия и ги съхранявайте в компютъра.

10. Опитайте правилото „купувам едно, махам едно“. Взимайки нещо, изхвърлете подобен предмет.

 

Подредете кухнята с пет лесни стъпкиХитри идеи за организация
Сподели: