11 причини да добавите оцет към прането

11 причини да добавите оцет към прането

Когато говорим за оцет и пране, много хора не правят никаква връзка. Но той е много ефикасно, евтино и безопасно за използване в перални машини средство. Когато купувате оцет за пране, изберете дестилиран бял оцет. Той не съдържа танини (естествени растителни багрила), които могат да оцветят дрехите. Ако имате само ябълков оцет, разредете го с вода, преди да го излеете директно върху дрехите. 

12 трика за пране, които ще променят дрехите и живота ви

Нека си го кажем - прането е скучна работа. Но тя също така е от ключово значение за удължаване живота на вашия гарде...

10/01/2016

Премахнете миризмата на плесен

Добавянето на оцет по време на цикъла на пране може да премахне мухъл и миризми от кърпите. Добавете 2 чаши дестилиран бял оцет и стартирайте пълен цикъл. Пуснете втори пълен цикъл с перилен препарат.

5 употреби на белината извън прането

Търсите домашно почистващо средство, което да е универсално и да не ви струва куп пари? Вземете белина. Ако смятате, ...

22/06/2018

Премахнете остатъците от сапун

Оцетната киселина в дестилирания бял оцет може да разтвори остатъците (алкали), оставени в тъканите от сапуни и перилни препарати. Добавете 1/2 чаша дестилиран бял оцет към дозатора за омекотител или добавете оцета в началото на цикъла на изплакване.

Изсветлете дрехите

Оцетът може да се използва за изсветляване на мръсни дрехи . За да направите белите памучни кърпи, бельото и чорапите отново бели, добавете 1 чаша дестилиран бял оцет към 2 литра вода. Загрейте разтвора до кипене, изключете котлона и добавете мръсните дрехи. Оставете ги да се накиснат за една нощ и след това изперете както обикновено.

Естествено омекотява тъканите

Дестилираният бял оцет действа като естествен омекотител за тъкани, като премахва уловената телесна пръст и остатъците от перилен препарат. Използвайте 1/2 чаша в последния цикъл на изплакване вместо купешки омекотител.

Намалете мъха и космите от домашни любимци

Използването на оцет в цикъла на изплакване ще помогне да се предотврати полепването на мъх и косми от домашни любимци по дрехите. Добавете 1/2 чаша бял дестилиран оцет към дозатора за омекотител или в началото на цикъла на изплакване.

Премахнете миризмата под мишниците

Оцетът може да премахне миризмата от пот върху бели дрехи. Напълнете спрей бутилка с неразреден дестилиран бял оцет и напръскайте оцета директно върху зоните под мишниците и го оставете да подейства поне 10 минути, преди да сложите дрехата в пералнята.

 
Източник: unsplash.com

Изтрийте следите от подгъва с оцет

Оцетът помага да се скрият следите от промени в дрехите. За да се отървете от малките дупчици, останали по шева или подгъва, намокрете бяла кърпа с дестилиран бял оцет, поставете я под тъканта върху дъска за гладене и изгладете.Източник: unsplash.com

Поддържайте цвета на тъмните дрехи

Оцетът помага за предотвратяване избеляването на тъмните дрехи, като премахва остатъците от сапун и перилен препарат. Добавете 1/2 чаша дестилиран бял оцет към последния цикъл на изплакване. 

Отървете се от силните миризми

Оцетът помага за премахване на силни миризми като цигарен дим, животни и миризми от готвене. Накиснете дрехите за една нощ и след това изперете прането както обикновено с силен перилен препарат на ензимна основа.Източник: unsplash.com

Почистете пералнята

Отстранете утайката от сапун и минералните отлагания, които се натрупват в маркучите на вашата перална машина , като използвате оцет. Четири пъти годишно отстранявайте остатъците от сапун и почиствайте маркучите, като изпълнявате пълен цикъл на измиване с празна пералня с гореща вода и 2 чаши дестилиран бял оцет.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...