10 съвета, за семейства, които живеят в гарсониера

И малкото жилище може да е удобно

7726

Не много хора мечтаят да живеят в едностаен апартамент, особено ако са семейство с деца. Реално мястото е много малко и оформлението на стаите изисква доста креативност и въображение, за да се създаде пространство, на което да се чувстват комфортно 3 или 4 души. Но следващите съвети ще помогнат да решите проблема (или поне частично) и ще радвате на малко повече удобство.

Чаровно малко жилище Апартаментът е създаден специално за пътешественици

1. Прегради

Те живеят на по-малко от 20 квадратаВижте няколко примера от различни части на света

Ако споделяте една стая с двама или трима членове на семейството, най – добре е да зонирате пространството. За да направите това, ще трябва да изберете прегради, които съответстват на стила на вашата стая. Това може да бъде светлина, ниски мебели, специални въртящи се конструкции или стелажи. Във всеки случай това ще създаде илюзия за уединение, дори и в едностаен апартамент.

2. Диван

Ако живеете в малък едностаен апартамент или споделяте мястото с деца или възрастни роднини, по – добре се откажете от покупката на двойно легло, а инвестирайте в качествен диван, който се разгъва. За малко жилище най – добрият вариант са ъгловите дивани. Добре е ако има ракла или рафтове, вградени в подлакътниците.

3. Детски легла

Оформянето на място за три деца в едностаен апартамент е сериозна задача и трябва да проявите креативност. За щастие, съвременните мебели позволяват гъвкавост, като например повдигнати легла, при които може да се използва мястото отдолу, за да се сложи бюро или да се оформи кът за игра.

4. Завеси

Ако окачите дълги завеси в студио апартамент, ще загубите около половин метър площ и цяла площ, която би могла да бъде използвана. Например, первазът на прозореца може да бъде превърнат в доста голямо бюро. Мястото е просто подходящо, а непосредствената му близост до прозореца ще осигури работната зона с достатъчно светлина. Е, що се отнася до завесите, най-добре е да се съсредоточите върху римски или ролетни щори.

5. Завеса вместо врата

Да, те са необходими, но ако сте в едностаен апартамент с други хора, е по – добре да ги замените за завеси. Така ще отделите помещенията, без да губите и сантиметър.

6. Компактна маса

Въпреки скромните размери на дома, не можете да останете без маса за хранене. В такива случаи си струва да обърнете внимание на модерните модели, оформени като  бар плот. Също така подходящи са вградените и плъзгащи се конструкции. Те ще ви позволят да подредите кът за хранене, дори в много скромна кухня.

7. Хладилник

Хладилникът е един от най-големите уреди в кухнята. ако имате възможност, вградете го във висок шкаф или сложете в ниша между кухненските шкафове. Тази техника ще ви позволи максимално да използвате пространството от пода до тавана, без да губите нито един сантиметър.

8. Ориентация към светлината

Не всички тъмни нюанси визуално намаляват площта, но в случая е по-добре да откажете тъмна палитра. Тъмните стени в комбинация с много мебели ще направят интериора тежък и претоварен. Заложете на светли стени и максималният брой лампи на различни нива.

9. Подвижни стелажи

Бар-колички са чудесни за малък едностаен апартамент. Може да сложите в коридора, кухнята, хола или просто да я местите при необходимост.

10. Голям гардероб

Не се притеснявайте да сложите голям гардероб до таван. Колкото и място да заема, той е перфектен, за да съхранявате багажа си там.

Шест тайни на уюта на малкото жилищеМладите семейства рядко разполагат с големи финансови възможности при обзавеждане на първия си дом. Но желанието твори чудеса
Сподели: