10 изненадващи начина да използвате клечките за зъби

Те са много полезни в домакинството

2582

Надали има къща, в която да не се намери кутийка с клечки за зъби. Домакините знаят, че те са полезни не само, за да почистите зъбите си, но и да проверим дали сладкишът е изпечен, или да прихванем малките хапки - ролца.

8 приложения на клечките за ушиТе ще направят живота ви по-лесен  

Но тези малки клечици имат и доста други приложения. Ето някои от тях:

1.   Използвайте клечка за зъби, за да проверите съдържанието на влага в почвата на вашите саксийни растения. Поставете клечка за зъби в почвата и я извадете. Ако клечката за зъби излезе влажна или с кал, растението получава достатъчно вода. Ако излезе чиста и суха, може би е време да го полеете.

Приложение на тоалетната ролкаНяма да повярвате колко много приложения има

2. Можете да използвате клечка за зъби, за да почистите тесните процепи на вашите смартфони и други електронни устройства.

3. Използвайте клечка за зъби като апликатор, за да нанесете лепило или боя върху малки повърхности.

4.  Използвайте цветни клечки за зъби, за да маркирате различни храни. Например, в кое брауни имат ядки и кои не, или кои пържоли са средно изпечени и кои напълно.

5. Използвайте клечки за зъби, за да сервирате хапки. Така те са по – удобни за хващане.

6. Закрепете клечка за зъби между горната част на съд за готвене и капака. Това ще позволи на парата да излезе и тя няма да изкипи.

7. Направете перфектния "печен" картоф в микровълновата, като сложите "кокили" с клечки за зъби. Залепете няколко клечки от едната страна и той ще се изпече равномерно!

8.  Маркирайте тиксото, като залепите клечка за зъби.

9.  Използвайте клечки за зъби, за да запалите свещи! Те горят бавно и са малко по-дълги от кибритените, което помага да не се изгорите.

10. Ако супата или маринатата ви изискват скилидки чесън, които да бъдат отстранени по-късно, прокарайте клечка за зъби през всяка скилидка. Това ще ги направи МНОГО по-лесни за намиране и премахване по-късно!

10 нови приложения на рамките за снимкиМоже би не сте единствените, които имат прекалено много рамки за снимки у дома. Дали са купени на разпродажба, просто защото ни харесват или по някакъв повод, често се случва така, че остават да ле...
Сподели: