10 съвета, с които ще блеснете със своите готварски умения

Те ще са от полза за всеки 

364

В готвенето няма съвършени хора и дори и най – опитните готвачи има към какво да се стремят. Разбира се, ние не може да се мерим с най-добрите,  но нямаме нищо напротив да научим триковете, които ще ни улеснят  в кухнята.

9 навика, които развалят съдовете за готвенеВнимавайте за правилнатa експлоатация

1. Вредители в брашно

Употреба на майонеза в домакинството извън готвенето? Възможно е!Изненадващи приложения на вкусния продукт  

За да предотвратите влизането на насекомите в брашно, изсипете го в пластмасов или метален съд и съхранявайте заедно с един или два дафинови листа. С миризмата си ще изгони вредителите.

2. Съхранение на млечни продукти

Отворените млечни продукти могат да се развалят бързо. Затова просто обърнете кутията с капака надолу.  Така ще създадете вакуум в опаковката, който няма да позволи на микроорганизмите да проникнат вътре.

3. Съхранение на яйца

Ако случайно сте счупили яйце и не можете веднага да го сготвите, изсипете го във формичка за лед, добавете капка сол и захар и го сложете във фризера. Подправките ще ви помогнат да запазите естествената текстура на яйцето и да го използвате по-късно.

4. Съхранение на моркови

Ако сте събрали голямо количество моркови и искате да ги запазите, поставете ги в пясъчна кутия. Този метод на съхранение значително ще намали влагата и ще предотврати изсушаването им.

5. Маруля

Листата от маруля в хладилника бързо изсъхват, губейки вкуса и свежестта си. Този процес може леко да се забави, ако листата се съхраняват в стъклен буркан.

6. Маринован лук

Често свежият лук е горчив в салатите. Има няколко начина да премахнете тази горчивина. Например, можете да излеете вряща вода върху плодовете и да я оставите така за няколко минути, или да я мариновате в оцет с малко захар.

7. Рязане на лук

Малко хора обичат да режат лука заради това, че не могат да го задържат неподвижен. Ако обаче не отрежете опашките от две страни, ще бъде много по-лесно да държите главата и няма да се разпадне и да се изплъзне.

8. Алтернатива на виното

Много сосове включват вино, но не всеки иска да го използва или не разполага с такова. МОже да замените обаче бялото вино в соса, като смесите малко оцет и две чаени лъжички захар.

9. Снежнобял ориз

 

Има един ефективен начин, който ще направи възможно приготвянето на бял ориз. Просто добавете няколко капки лимон във врящата вода. Важно е също да не покривате тигана, докато оризът напълно се свари.

10. Сочни котлети

За да бъдат винаги котлетите сочни, мариновайте ги в смес от оцет и растително масло. След час и половина те могат да бъдат пържени.

Модерни кухни, които ще ви накарат да заобичате готвенетоС тях кухнята ще се превърне в център на дома
Сподели: