Грешки в поддръжката на ламината

Грешки в поддръжката на ламината

Ламинираните подове става все по популярни, те са красиви и лесни за поддръжка, могат да добавят много стил и уют и топлина, но ако знаете как да се грижите за тях. За съжаление често в желанието си да го почистим усърдно, правим много грешки. Ето някои от тях.

Съвети за почистване на ламината

Все повече хора решават да инсталират ламинирани плоскости в домовете си и няма нищо чудно в това. има огромно разноо...

19/06/2018

Разберете най-често срещаните грешки, направени с ламинат и как да ги поправите.

Прекалено много вода

8 причини да изберете ламинат за дома

Все повече хора избират да сложат ламиниран паркет като алтернатива на ествественият дървен паркет. Със сигурност вед...

05/07/2019

За да почистите мръсен под, имате нужда от вода. Проблемът с ламинираните подове е, че ако използвате твърде влажна кърпа, водата прониква в пукнатините между дъските и може да доведе до  подуване и да увреди пода. Затова използвайте само сух моп.

Грешни почистващи препарати

Съблазнително е да купите препарат, който обещава впечатляващи резултати, но дали той е правилният? Изберете само такъв, който е за ламинат и не слагайте повече от посоченото на етикета количество. Няма да направите пода по – чист.

 

Прахосмукачки и метене

Ламинираните подове е добре да се минават с прахосмукачка, защото твърдите частици могат да надраскат повърхността. Но когато използвате прахосмукачка, не забравяйте да изключите ролката на четката, за да не надраскате повърхността на пода. Ако метете, изберете моп от микрофибър.

Защита от мебелите

Красивите мебели могат да бъдат за красивия под. Но за да го защитите, трябва да се погрижите мебелите да не го надраскат. Затова използвайте  подложки за краката на мебелите, които да предпазят пода.

Внимание с растенията

Ако имате саксии с растения, погрижете се да предпазите пода от евентуални разливи докато ги поливате. Сложете допълнителна подложка или достатъчно голяма чиния, която да събира излишната вода.

Слънчева светлина

Имайте предвид, че силната слънчева светлина може да доведе до избледняване на части от паркета. За да не се случи това, сложете завеси или щори, с които да предпазите не само пода, но и мебелите си.

Предимства и недостатъци на ламинирания паркет

Ако сте в процес на строителство или ремонт на дома, най – вероятно сте изправени пред казуса – ламиниран...

23/10/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...