Без значение колко голям кулинарен стаж имате, всеки един човек има какво още да научи. Защото постоянно ставаме свидетели на нови и нови трикове, които могат да издигнат готвенето на следващото ниво.
Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате ...
06/05/20161. Вредители в брашно
Независимо дали живеем в жилище под наем или в първия ни апартамент, достатъчното площ за съхранение почти винаги е п...
15/01/2017За да предпазите брашното от насекоми, изсипете го в пластмасов или метален съд и го съхранявайте с един - два дафинови листа.
2. Съхранение на млечни продукти
Отворените млечни продукти са склонни да се развалят бързо. За да удължите срока на годност, просто обърнете кутиите и ги поставете в хладилника. Това ще създаде вакуум в опаковките, който ще предотврати навлизането на микроорганизми.
3. Съхранение на яйца
Ако случайно счупите яйце и не можете да го сготвите веднага, изсипете в тавичка за лед, добавете капка сол и захар и го поставете във фризера. Това ще помогне да се запази естествената консистенция на яйцето, за да можете да го използвате по-късно.
4. Съхраняване на моркови
Ако сте събрали много моркови и искате да ги запазите, поставете ги в пясъчник. Този метод на съхранение значително ще намали изпарението на влагата и ще предотврати изсъхването на морковите.
5. Листа от маруля
Листата от марулята в хладилника изсъхват бързо, губейки вкуса и привлекателността си. Този процес може леко да се забави чрез съхраняване на листата в стъклен буркан.
6. Маринован лук
Пресният лук често има горчив вкус в салатите. Има няколко начина за премахване на тази горчивина. Например можете да залеете с вряща вода и да го оставите там за няколко минути или да ги мариновате в оцет с малко захар.
7. Рязане на лук
Малко хора обичат да режат лук, защото им се изплъзва. Ако обаче не отрежете опашките от двете страни, ще бъде много по-лесно да задържите главата и освен това няма да се разпадне и да се подхлъзне.
8. Алтернатива на виното
Много сосове съдържат вино, но не всеки иска да го използва и понякога просто няма под ръка. Е, няма значение, можете да замените бялото вино в сос, като смесите малко оцет и две чаени лъжички захар.
9. Снежнобял ориз
Има един ефективен метод, който ще ви позволи да готвите снежнобял ориз, който се основава на лимонена киселина. Трябва да изсипете зърнените култури във вряща подсолена вода с малко количество "лимон". Също така е важно да не слагате капак върху тенджерата, преди оризът да е напълно сварен.
10. "Нож" за тесто
Рязането на меко тесто с нож е много трудно и не се получават хубави парчета. Ако обаче използвате конец за зъби, тестото няма да се повреди.
14 съвета от опитни домакини, с които ще подобрите кулинарните си умения 19-01
Без значение колко голям кулинарен стаж имате, всеки един човек има какво още да научи. Защото постоянно ставаме свидетели на нови и нови трикове, които могат да издигнат готвенето на следващото ниво.
1. Вредители в брашно
За да предпазите брашното от насекоми, изсипете го в пластмасов или метален съд и го съхранявайте с един - два дафинови листа.
2. Съхранение на млечни продукти
Отворените млечни продукти са склонни да се развалят бързо. За да удължите срока на годност, просто обърнете кутиите и ги поставете в хладилника. Това ще създаде вакуум в опаковките, който ще предотврати навлизането на микроорганизми.
3. Съхранение на яйца
Ако случайно счупите яйце и не можете да го сготвите веднага, изсипете в тавичка за лед, добавете капка сол и захар и го поставете във фризера. Това ще помогне да се запази естествената консистенция на яйцето, за да можете да го използвате по-късно.
4. Съхраняване на моркови
Ако сте събрали много моркови и искате да ги запазите, поставете ги в пясъчник. Този метод на съхранение значително ще намали изпарението на влагата и ще предотврати изсъхването на морковите.
5. Листа от маруля
Листата от марулята в хладилника изсъхват бързо, губейки вкуса и привлекателността си. Този процес може леко да се забави чрез съхраняване на листата в стъклен буркан.
6. Маринован лук
Пресният лук често има горчив вкус в салатите. Има няколко начина за премахване на тази горчивина. Например можете да залеете с вряща вода и да го оставите там за няколко минути или да ги мариновате в оцет с малко захар.
7. Рязане на лук
Малко хора обичат да режат лук, защото им се изплъзва. Ако обаче не отрежете опашките от двете страни, ще бъде много по-лесно да задържите главата и освен това няма да се разпадне и да се подхлъзне.
8. Алтернатива на виното
Много сосове съдържат вино, но не всеки иска да го използва и понякога просто няма под ръка. Е, няма значение, можете да замените бялото вино в сос, като смесите малко оцет и две чаени лъжички захар.
9. Снежнобял ориз
Има един ефективен метод, който ще ви позволи да готвите снежнобял ориз, който се основава на лимонена киселина. Трябва да изсипете зърнените култури във вряща подсолена вода с малко количество "лимон". Също така е важно да не слагате капак върху тенджерата, преди оризът да е напълно сварен.
10. "Нож" за тесто
Рязането на меко тесто с нож е много трудно и не се получават хубави парчета. Ако обаче използвате конец за зъби, тестото няма да се повреди.
Вашата спалня трябва да бъде рай за почивка и релакс, място за презареждане и отмора. Но това е и стаята, в която мож...
13/02/2017