Съвети за съхранение в малкото жилище

Когато мястото е малко

1487

Независимо дали живеем в жилище под наем или в първия ни апартамент, достатъчното площ за съхранение почти винаги е проблем. Понякога мястото е толкова ограничено, че дори нямаме място за гаредроб. Това, разбира се не означава, че трябва да се примирите и да държите дрехите си в кутии или в сак. Има толкова много стилни решения, с които ще може да обзаведете и да превърнете малкото жилище в стилно и уютно място.

1. Старинните куфари, сандъци/ ракли или табуретки са чудесни за съхранение на всичко – от завивки до детски играчки. Ако изберете такава с равна повърхност, може да я използвате и като детска масичка. Друго предимство е, че когато се местите, може просто да я вземете и пренесете.

ikea.bg

2. Закачалки, които се закачат за вратата са много добро решение за всяка стая. С тях дори няма нужда да пробивате дупки. Просто закачете интересен органзайцер, цветна чанта, ако е в банята – кърпи или хавлии.

3. Отворените рафтове са златно решение за малката кухня, в която никога няма достатъчно място. Друго решение е да помислите за подвижен остров, който ще ви служи както като допълнителен плот, така и като място за тави, тендежери, посуда.

4. Телескопичните тръби обикновено използваме, за да закачим завесите за банята, но те са решение и за малката ниша, коятоможе да превърнем в мини гаредроб, или да подредим обувки, а защи не и да организираме някои от вещите в кухнята.

5. Ако нямате място за гаредроб, помислете за свободностоящ гаредроб, който представлява няколко тръби за закачане и платнена преграда. Много стилно, пестящо място и красиво решения и за най- малката стая. 

Сподели: