3 идеи за подаръци, с които няма да останете незабелязани

3 идеи за подаръци, с които няма да останете незабелязани

Ароматна свещ. Чифт топли чорапи. Подаръчен ваучер за голям магазин. Обикновено това са нещата, които очаквате да видите под елхата на Коледа — и честно казано, можете да разчитате, че ще получите поне един от тях.

Но това, че голяма част от хората са предсказуеми с коледното пазаруване, не означава, че и вие трябва да сте такива. Ако не сте почитатели на традиционния пуловер с еленчета за подарък, ето няколко идеи за коледни подаръци, с които няма как да останете забравени.

Нещо сантиментално

Съберете някои от любимите семейни или приятелски снимки и ги използвайте, за да създадете персонализиран стенен календар. Ако имате талант това може да стане чрез програма, на която да сътворите колаж. Или пък помолете ваш приятел с дизайнерски умения да помогне да направите тематични и уникални изображения за всеки месец на годината.

Нещо креативно

Ако имате близък или приятел, който обича да получава крафт подаръци, заложете на сет за домашна ферма. Например подарете семенца за билкова градина или билки за чай. Да, изисква се търпение и грижа, но крайният резултат си заслужава. С такъв тип подарък хем подкрепяте местния бизнес, хем подарявате нещо, което тепърва ще дава „плодове“.

Нещо технологично

За любителите на високите технологии има толкова много неща, от които да изберете. Но ако искате вашият подарък да бъде запомнящ се и уникален, заложете на серията часовници Samsung Galaxy Watch4.

Серията включва два модела - Galaxy Watch4 & Galaxy Watch4 Classic,. И двата модела имат 1,4 и 1,2 инчови версии, като разликата им е в дизайна – GW4 е модерен и лайфстайл ориентиран, а GW4 Classic е с непреходен класически дизайн

Това са първите „умни“ часовници, които са снабдени с новата операционна система Wear OS Powered by Samsung, която е плод на съвместните усилия на Samsung и Google. Новите модели са оборудвани с най-интуитивния потребителски интерфейс, разработван от Samsung досега – One UI Watch. Серията Galaxy Watch4 е оптимизирана до още по-висока хардуерна производителност и гарантира най-доброто потребителско изживяване, предлагано досега.

Едно от нещата, които правят тази серия часовници различна, е приложението Google Pay, с което притежателите на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic могат да осъществяват безконтактно плащане директно от китката си. Google Pay дава възможност за бърз и лесен начин за разплащане на милиони места - на сайтове, в приложения и в магазини. Той обединява всичко необходимо при плащане и защитава информацията на потребителите, осигурявайки трансакции с множество нива на сигурност.

С Google Pay потребителите мoгaт дa дoбaвят дебитните и кредитните си ĸapти към дигиталния си портфейл в Google, да плащат бързo и безконтактно по целия свят. Това, което трябва да направят преди това, е да се консултират със своята банка дали поддържа тази услуга, тъй като приложението е ново на българския пазар и навлиза постепенно.

В серията Galaxy Watch4 е интегриран уникалният сензор на Samsung – BioActive, който е с по-малък и по-компактен дизайн и същевременно с по-прецизно отчитане на резултатите. Този нов „3 в 1“ сензор използва единичен чип, за да измерва акуратно три стойности, релевантни за здравословното състояние – оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. Така потребителите имат възможност да следят кръвното си налягане, да открият нередности в артериалните фибрилации на сърдечния си ритъм , да измерят нивото на кислород в кръвта си и, за първи път, да изчислят телесния си състав – мускулна маса, процент на мазнините, водата и други . Новите смарт часовници на Samsung имат и множество уелнес функции, включително да избират измежду различни видове тренировки и да проследяват качеството на съня.

Устройствата от серията Galaxy Watch4 са първите такива с 5nm процесор, който е с 20% по-бърз в сравнение с моделите досега. Графичният процесор е 10 пъти по-бърз от предишното поколение, а RAM паметта е 2 пъти по-голяма. А с впечатляващите 16 GB вътрешна памет има място както за приложения, така и за музика и снимки, които са защитени от Samsung Knox -  платформата за мобилна сигурност на Samsung гарантира пълната сигурност на хардуера и софтуера.

Е, вече имате няколко идеи за Коледни подаръци. Изборът е ваш, но ако искате да блеснете и да останете в сърцето на получателя, заложете на технологичния – един нов свят на иновации, здраве и безброй възможности за ежедневието.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...