Тенденции 2021: 5 пролетни нюанса

Цветова схема, която ще помогне да се създаде истински пролетна атмосфера у д...

1971

Пролетта официално е тук, което е добър повод да се заемем с ремонт на дома. И тъй като освежаването на стените е в основата, ето кои ще бъдат най – актуалните и модерни цветове за сезона.

Бежово

На пръв поглед бежовото може да изглежда скучно и безопасно решение, в случай че няма други идеи. Независимо от това, бежовата палитра има десетки различни нюанси, които създават изискана, умиротворяваща атмосфера. Освен това светлите цветове винаги визуално увеличават пространството. Нежните тонове с перлен или розов оттенък, отразяващи слънчевите лъчи, изпълват къщата със светлина и пролетно настроение.

Люляково

Лилавите тонове са на върха през този сезон. Пастелните нюанси на люляк и лавандула са свързани с пролетното слънце, сладкия аромат на цветя и идващото лято. Те хармонично се съчетават със сиви, жълти, зелени, червени и бели цветове.

Синьо

Нюансите на синьото също са модерни тази пролет. Лек, почти прозрачен светлосин цвят освежава интериора, сякаш запълва пространството с морски въздух. В комбинация с бяло и жълто, сините тонове ще създадат атмосферата на средиземноморския бряг и ще ви напомнят за пътуване до топли страни.

Зелено

Зелените тонове в интериора ще помогнат да се създаде усещане за близост до природата, което жителите на големите градове толкова много им липсва. Зелените нюанси са лесни за възприемане с естествени цветове като кафяво, бежово и теракота, както и жълто, розово и оранжево.

Жълто

Жълтото е слънчев и весел цвят. Изпълва къщата с лятна топлина и развеселява. Ако не сте готови да боядисате всички стени в такъв ярък нюанс, допълнете интериора с детайли в жълти тонове: декоративни възглавници, завеси, килими или ново спално бельо.

Сподели: