С какво да замените старите завеси

С какво да замените старите завеси

Декорацията на прозореца може да бъде същетвен елемент от цялостния декор на стаята. Ето защо изборът на пердета и щори е много важен и трябва да бъде съобразен с интериора. Ето няколко идеи, с какво да замените старите завеси и да придадете по-свежо усещане на жилището.

Вариант 1: Закачете римски щори

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Закачете римски щори вместо традиционните завеси. Те могат да се използват както самостоятелно, така и в комбинация със завеси - зависи от вашия вкус и дизайна.

 

Вариант 2: Дървени щори

Дървените щори изглеждат много по-красиви от стандартните бели. За разлика от класическите завеси, те могат да бъдат настроени по такъв начин, че да пропускат светлина по всяко време на денонощието или, обратно, да затъмняват стаята. Алуминиевите щори са огнеупорни, лесни и бързи за почистване, поради което се считат за идеален вариант за кухнята, но може да изберете и дървени.

Те изглеждат стилни и се вписват перфектно в почти всички интериорни стилове. Също така щорите ще ви помогнат да създадете красива игра на светлина и сянка.

Вариант 3: Използвайте плисирани завеси

Визуално плисираните завеси наподобяват щори. Единствената разлика е, че нямат разстояние между гънките. В зависимост от целите си можете да изберете модел, направен от плътен материал, който ще предпази стаята от проникваща светлина, или тънък материал, ако искате слънчевите лъчи да дифузират. Голям плюс на плисираните завеси е възможността да се сложат на подвижен корниз, за да се блокира само долната половина на прозореца.

Вариант 4: Залепете фолио

Можете да замените завесите със специално фолио. Може да се залепи както към целия прозорец, така и към една част от него, или отгоре, или отдолу.

Вариант 5: Използвайте ролетни щори

Ролетните щори са доста универсални и функционални. Големият плюс е, че те са практически невидими. Когато текстилът не е необходим, просто ги навийте на плътно руло и го прикрепете към горната част на прозореца.

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...