Защо някои домакини слагат фолио в пералнята

Защо някои домакини слагат фолио в пералнята
Източник: pexels.com

Домакинските задължения често отнемат много време и енергия. Всяка домакиня се стреми да свърши максимум домакинска работа за минимално време. За да направят това, те често прибягват до трикове, които им помагат да се справят по-лесно с ежедневните проблеми. Ако и вие искате да улесните домакинската си работа, вижте следващите съвети за всякакви поводи.

7 неща, които професионалните домакини правят всеки ден

Някои домове нямат купища чинии в мивката, пране, което чака да бъде изгладено, следи от мазнина по дръжките на шкафо...

16/12/2016

Огледалото в банята вече няма да се запотява!

 

Трикове за лесно чистене

Пролетното почистване ще бъде по леко с нашите идеи за бързо освежаване на дома Чистете шкафовете с…прахосмук...

08/04/2016

Когато излизат от душа, мнозина се сблъскват с проблема със замъглено огледало. Но има много прост и ефективен начин да помогнете на огледалата си и да предотвратите запотяването.

Всичко, което трябва да направите, е да избършете огледалата с шампоан. Вземете сух парцал и изсипете само няколко капки шампоан върху него. След това старателно изтъркайте огледалото с кърпа. Следващият път, когато излезете от душа, ще можете да се насладите на чиста, огледална повърхност.

Лесно премахнете следи от фон дьо тен от вашите дрехи

Всяко момиче поне веднъж в живота си се е сблъсквало с проблема с премахването на фон дьо тен от дрехите. Има обаче един трик, който ще ви позволи да почистите и освежите дрехите.

Просто нанесете пяна за бръснене върху петното от грим. Изчакайте около петнадесет минути. След това поставете дрехата в прането както обикновено. Ще се изненадате, но петното ще изчезне без следа.

Суперлепилото няма да остане върху ръцете ви.

Ако използвате супер лепило за някой проект, знаете колко трудно е да го измиете от ръцете си. Има бързо и безопасно решение на проблема. Просто избършете залепените си пръсти със сок от мандарина. Това ще ви помогне да се отървете дори от засъхнало лепило върху кожата ви.

 

Фолиево топче ще помогне при прането.

За да предотвратите наслагването на влакна или косми от домашни любимци по дрехите, перете ги с топче от фолио. След изпиране по този начин те вече няма да полепват по дрехите ви.

 

Солта ще ви помогне да избегнете пръски от горещо масло.

Горещото масло може да причини много проблеми. За да не рискувате да се изгорите от пръски масло, поръсете сол на дъното на тигана. След това налейте олиото и започнете да пържите. Благодарение на солта маслото вече няма да се разпръсква във всички посоки.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...