Фън Шуй цветове за годината на Дракона

Фън Шуй цветове за годината на Дракона
Източник: pexels.com

12-те зодиакални знака на китайския зодиак са доста различни от тези в западната карта. Китайците категоризират 12-те знака в зодиакални животни, всяко с различни черти и  отличителни характеристики. Освен това всяка година е посветена на една зодия. И с предстоящата 2024 година, която е годината на Дървения дракон, Фън Шуй, съчетан с китайската зодиакална система, отдава голямо значение на благоприятните цветове и техните значения. Ето няколко щастливи Фън Шуй цвята за 2024 г.

Най-подходящите цветове за дома

Според науката фън шуй, всеки цвят внася различна емоция в дома ни. Червеното, например,носи радост, щастие и силно с...

14/02/2016

Има пет различни елемента на Фън Шуй: дзин (метал), му (дърво), шуй (вода), хуо (огън) и ту (земя). Всеки елемент е свързан с цвят. Дървеният елемент е свързан с различни нюанси на зелено, синьо и тъмно синьо. Практикуващите Фън Шуй вярват, че тези цветове поддържат хармония, добро здраве, просперитет, финансово благополучие и изобилие в индивида.

Лилавото и виолетово се свързват с кралски особи и богатство. Топлите тонове на жълто, оранжево и кафяво изобразяват земния елемент и символизират неговите питателни качества. Бялото принадлежи към елемента метал и символизира качество, прецизност, чистота. Черното е свързано с елемента вода и изобразява мъдростта. Сивото, от друга страна, означава услужливост и пътуване.

Какво настроение създават различните цветове у дома?

Научно доказано е, че цветовете влияят на настроението. Така че - преди да изберете цветовата схема при ремонт у нас,...

07/01/2016

Сред всички цветове червеното се счита за най-щастливо във фън шуй. Представлява страст, власт, късмет, богатство и слава. По-мекият нюанс на розовото от същия цвят прави чудеса за онези, които търсят романтично удовлетворение. Всички цветове в крайна сметка помагат за балансиране на чи или енергията на пространството, според принципите на Фън Шуй.

Щастливи цветове по фън шуй за годината на дървения дракон

Изумрудено зелено

Този конкретен нюанс е основният цвят на Дървения дракон , тъй като подпомага обновяването и растежа на себе си. Той също така символизира мир, хармония и баланс между древната китайска философия за ин (женственост) и ян (мъжественост), представляваща двойственост. И накрая, зеленото също символизира просперитет и помага за привличане на богатство.

 

Златно жълто

Златисто жълто или имперско жълто е един от най-топлите цветове на колелото. Фън Шуй вярва, че хората процъфтяват в светлина и липсата й ни прави скучни, дезориентирани и апатични. Смята се, че този златист оттенък носи късмет за годината на Дървения дракон, защото привлича позитивност и богатство. Този цвят обикновено се препоръчва на онези, които търсят просперитет от всички сфери на живота.

 

Червено

Китайската култура приветства този цвят като върховен, тъй като се смята за ключ към щастието. От червените фенери по време на фестивали до носенето на този цвят на сватби и размяната на пликове в същия нюанс по случай китайската Нова година, този цвят е астрологично значим по много повече начини. Китайският дракон често се представя в този цвят, следователно различните нюанси на червеното се считат за късметлии за Годината на дървения дракон.

 

Как да разбера цвета си по фън шуй?

Човек може да открие елемента, подкрепящ своята година на раждане. След това ще разбере кои са щастливите цветове за този конкретен елемент.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...