Задачи по почистването, които трябва да са приоритет тази есен

Посрещнете зимата готови

258

Дните започват да стават по – късни и по – хладни, а с това и желанието за уюта ма дома с книга и топло одеяло все по – голямо. Завръщането на есента е идеалното време да реализирате всички идеи за почистването на дома. Ваканцията вече свърши, децата са на училище, а вие ще може да се отдадете на подредбата и организацията на къщата. А колкото по – рано, толкова по – добре, за да се радвате пълноценно на идващите празници в комфорта на дома си.

Ето кои са задачите, които не бива да пренебрегвате тази есен:

Почистете фризера – махнете всичко, което има и решете кое ще остане и кое вече няма място там. Няма да повярвате колко място ще се освободи.

Организирайте шкафовете – подредете в буркани сухите съставки, подправките и прегледайте за продукти в изтичащ срок.

Почистете барбекюто – не прибирайте барбекюто, без да сте го почистили. Погрижете се за него, за да може да го извадите готово за употреба следващия грил сезон.

Почистете прозорците – отвътре и отвън. Сега е най – доброто време, защото слънцето не свето толкова ярко и ще постигнете оптимален ефект.

Приберете летните дрехи, обувки и аксесоари – колкото и да не ни се иска се налага. Прегледайте всичко и ако е необходимо, занесете на химическо чистене или изперете. Сгънете дрехите, надпишете пликовете  и извадете дрехите за по – хладните дни.

Дайте зимните дрехи на химическо чистене – особено ако сте ги прибрали бързо в края на зимата. Погрижете се за тях от рано, за да не бъдете изненадани от студа и снега след няколко седмици.

Почистете дълбоко килима и меката мебел – възползвайте се от последните топли и слънчеви дни, за да свършите тези задачи. Най – добре е да извикате професионална фирма за изпиране, за да се радвате на идеален резултат.

Тествайте отоплението – ако сте с котле или с камина, проверете дали всичко с инсталацията е наред. Почистете климатика, обърнете го и сменете филтрите.

Свършете всички онези малки задачи, които отлагахте през лятото – от закачането на картината, през смяна на батерията на детектора за пушек до подредбата на чекмеджето за всичко.

 

Сподели: