Тези неща правят дома ви да изглежда евтин

Не ги допускайте

1163

Декорирането на дома може да бъде забавно и вдъхновяващо, но също така и доста скъпо. И понякога, в желанието си да спестим пари, пренебрегваме някои детайли, но резултатът е всичко друго, но не и стилен. Добрата новина е, че евтино изглеждащият дом не е един и същи с евтино обзаведения дом. Вторият може да изглежда не по – малко стилен и елегантен, стига да действате внимателно.

С какъвто и бюджет за декорация да разполагате, целта ви винаги трябва да е една - да създадете красиви и естетически издържан дом.

Вижте кои са най – често допусканите грешки при декорацията на дома и които го правят да изглежда евтин и безличен.

Закачате картини - масово производство

Изкуството е един от най-важните елементи на добре декориран дом, а една обикновена картина, която се вижда, че е масово производство, може да развали цялостния му вид.

Но дори ако не можете да си позволите да купите оригинална скъпа картина, сайтове като Etsy предлагат уникални произведения на достъпни цени.

Претъпкан коридор

Опитайте се да поддържате входното пространство възможно най-добре подредено и организирано. Всичко, което трябва да направите е да инвестирате в няколко функционални мебела и уникални произведения на изкуството. Ако първото, което посетителите видят са купища обувки и якета, няма да остави положителна нагласа в тях.

Прекалена тематичност

Има време и място за тематична декорация - и това е в детска стая преди навършване на 13-годишна възраст. След това декорирането по теми трябва да се замени с декоративни стилове, което е напълно различно нещо.

Един от най-бързите начини да създадете евтино пространство е да слагате прекалено много еднакви неща. Ако обичате морския бряг, сложете миди, рапани или раковини тук там из целия дом, но не и купища навсякъде. Това ще направи вашия дом да прилича на евтин морски мотел.

Твърде малък килим

Колкото и красива дневна да имате, лесно ще развалите интериора, ако сложите малък килим, макар и стилен. Затова, преди да постелите, се уверете, че е достатъчно голям, за да се побере точно под мебелите. Внимавайте и да не е прекалено голям, защото ще направи пространството да се почувства прекалено претрупано.

Разхвърляна стая

Признайте си, че имате прекалено много неща, които имате на плота сега. Отделете време да ги разчистите и ще видите промяна веднага. Това важи и за всички стаи. Чистият и подреден дом говори за уют и комфорт, което е най – важно за усещането и излъчването му.

 

 

Сподели: