Трикове за бърза организация у дома

С тях всичко ще е под контрол

7343

Една домакиня никога не може да каже, че знае всички трикове за поддръжка и организация на дома си. Винаги някой може да ни даде идея за нова хитрост или да ни покаже по -  лесен и хитър начин за справяне с ежедневните задачи.

Ето шест трика, споделени от блогърката Джил Нистъл.

1. Органайзер за пазарски чанти

Когато бързаме за пазар, често забравяме чантите и се налага да купуваме нови и нови. Но за да решите проблема, монтирайте система за съхранение – малък органайзер близо до вратата, за да са пред очите ви.

2. Използвайте кутийка за хапчета, за да съхранявате обеците

Ако имате повече обеци и постоянно ги губите, сложете го в кутийка за хапчета. Така те ще бъдат лесни за намиране и няма опасност да ги загубите. (Този трик е особено полезен при пътуване!)

3. Кош за съхранение в банята

Ако имате малко място на етажерката в банята, сложете декоративни кошници, за да съхранявате обемисти предмети като допълнителни ролки тоалетна хартия или чисти кърпи!

4. Заменете нощното шкафче

В случай, че спалнята е малка и нямате място за багаж, лесен начин да добавите повече място е като замените нощното шкафче с по – голяма мебел. Това може да е малък скрин или висока тясна библиотека.

5. Постоянна организация на гардероба

Ключът към организирането на гардероба е да гледате на него като текущ проект, а не да подреждате веднъж годишно. Дръжте чанта или кутия за стари/ненужни дрехи в гардероба, за да можете да ги слагате там, а да не ги прибирате и след време да забравите за тях.

6. Използвайте прозрачни кошчета за съхранение

Използвайте прозрачни кошчета за съхранение, за да събирате малки предмети. Така ще ги виждате и няма да се налага да изсипвате цялото съдържание.

Сподели: