Как да освежите стария коридор

Как да освежите стария коридор

Казват, че един човек се посреща по дрехите. А от къде трупаме впечатления за един дом? От входното помещение - коридора! Ето защо няма да се уморим да ви повтаряме колко важен е той за едно жилище. И ако оправданието е, че вашият е стар, ето няколко съвета за това, как може да го освежите и да му вдъхнете нов живот. 

Сменете цвета 

Първо сменете тапета или пребоядисайте стените. Пастелните нюанси помагат да се създаде усещане за чистота, лекота и простор. Бледо жълтите или ментовите освежават, а ако исскате класика, заложете на бежовата гама, цветът на кафе с мляко или крем брюле - със сигурност ще направят антрето по-уютно.

Светло сивият цвят е универсален и не се цапатолкова лесно, както белия, затова може да заложите и на него.

Мислете за акцентите

Ако ви се струва, че един цвят изглежда скучно и монотонно, разнообразете интериора с ярки акценти. Декорът може да бъде дори колекцията ви от шапки, картини и сладки стикери за стена.

Довършителни материали

След като изберете цветовата схема, важно е да вземете решение за довършителните материали. В коридора не може да залепите какъвто и да е тапет или да покриете стените с произволна боя. Търсете износоустойчиви и влагоустойчиви материали. Такива са винилови или пропиленови тапети. Те са издръжливи и устойчиви на различни петна и влага. За подови настилки изберете ламинат или теракот.

Не забравяйте осветлението

Следващата точка, която трябва да бъде внимателно обмислена, е осветлението. В коридора е добре да заложите на няколко източника на светлина. Тя трябва да е топла и да изпълва цялото пространство.

Мебели и системи за съхранение

Мебелите в коридора трябва да бъдат възможно най-функционални и да заемат възможно най-малко пространство. Ако размерът на стаята позволява, най-добре е да скриете всички неща в гардероб с огледална врата. Така няма да се препъвате в обувки или да се чудите къде да сложите якетата.  

Ако квадратурата е ограничена, помислете за "компактно" решение на проблема. Например, използвайте закачалки, куки, ъглови рафтове, ниши под тавана.

 

Опитайте се да следвате стила на минимализма. Сложете тук само това, от което наистина имате нужда, цялото полезно пространство трябва да бъде запазено за шкафа, да има отделения за шапки, дрехи и обувки. Ако е възможно, изхвърлете масивните мебели и шкафове.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...