Тайните на хората, които винаги имат чиста къща

Тайните на хората, които винаги имат чиста къща

Да поддържаш чистотата не е качество, с което хората се раждат. Може би използвате почистващите продукти по грешен начин  или просто имате лоши навици за почистване, но всичко, което наистина е необходимо, е малко изобретателност и креативност. Вижте няколко съвета, които дават хората, които имат винаги чисти къщи.

Съвети за екстремно почистване

Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате ...

06/05/2016

Те знаят как да разполагат с пространството

Дори и да не се смятате за колекционер на „неща“, тези „неща“ винаги се трупат във всеки ъгъл и на всеки плот. „Започнете да следвате правилото „едно влиза, едно излиза“. Когато купувате нещо ново, хвърлете, продайте или дарете по-стар артикул, за да създадете място за новия.

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкан...

13/05/2016

Те имат празни повърхностите

Плотовете почти винаги са затрупани с безброй неща – от джаджи до поща. Хората с чисти домове се стараят да решат незабавно с този проблем. Когато поддържате големи повърхности чисти, те не само са по-привлекателни визуално, но и по-лесни за поддръжка.

Следват график за почистване

Спретнатите хора следват протокол да поддържат вещите си подредени. Те имат график за почистване и рутинни процедури, така че мръсотията и прането не се трупат. Например те определят ден за прахосмукачка или пране, което ги улеснява.

Те имат място за всичко

Ако имате твърде много неща, за които няма място, бъркотията е гарантирана. Затова помислете кое къде ще сложите, преди да го купите.

Почистват, докато вървят

Хората, чиито домове винаги са чисти, не чакат, за да подредят. По-скоро имат рутинни действия. Това може да означава пренареждане на възглавниците и сгъване на одеялата, когато се готви вечерята или да съберат играчките обратно в кутията, минавайки от стая в стая.

Те знаят как да делегират задачи

Освен ако не живеете сами, бъркотията и безпорядъкът са групови усилия; следователно почистването трябва да бъде и групово усилие. Всеки трябва да има седмични задължения (чистене на прах, изпразване на боклука, прахосмукачка, метене и т.н.), които не само изграждат отговорни възрастни от децата, но и улесняват поддържането на дома чист – нещо, за което всеки в дома трябва да се интересува.

Не си лягат, ако не са подредили

Ако се събудите в мивка, пълна с мръсни чинии, означава, че започвате деня с поне десет минути миене, важно време в натоварената сутрин. По-лошото е, че цялата тази храна и мазнини ще се слепят и ще отнеме още повече време, за да ги почистите. Затова се уврете, че преди лягане, чиниите са измити, забърсани и прибрани, стаята е подредена и може да започнете сутринта на чисто. 

Най-добрите идеи за почистване и организация, които научихме през 2016 г.

Усилията да имаш и поддържаш чиста и организирана къща нямат край. Винаги човек може да разбере още трикове за това, ...

29/01/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...