Стилни идеи със стара стълба

Старите вещи крият неочакван потенциал

279

Когато една стълба вече не е безопасна или е доста остаряла, бива забравена и захвърлена на двора, в мазето или на тавана. Защо обаче да не й намерим ново приложение, при това, не къде да е, а в интериора на дома? Да, точно така, старата стълба всъщност е един изключителен винтидж аксесоар и може да се превърне в акцент във всяка стая.

Ето как реставрираната стълба придава на дома характер и може да бъде източник на вдъхновение.

Като архитектурен детайл

Разделете визуално стаята като закачите стълба на тавана. 

Като рафт в хола

Двойната стълба може да бъде и заместник на библиотеката. Махнете стария слой боя, минете с лак и закрепете дебели дъски на всяко стъпало. Сега всичко, което остава да направите е да декорирате.

Рафт в банята

Пребоядисайте стълбата и закачете телени кошници на стъпалата. И вашият рафт за банята е готов.

Полюлей

Един страхотен проект в индустриален и винтидж стил, който е подходящ за по – големи помещения.

Покажете любими снимки

Използвайте стълбата вместо амки. Почистете я добре, ако имате желание, я боядисайте в цвят по избор и закачете на канап снимка във всяко стъпало.

Помощна маса

Малката стълбичка може да се превърне в място, на което да подредите саксии или дребни аксесоари. Този проект е страхотен акцент в модерната стая.

Подвижен гардероб

Откритите гардероби са много модерни и са подходящи за малката стая. Използвайте две стари стълби и закрепете рафтове между тях. Резултатът е гардероб, който е по – впечатляващ  от всеки купен от магазина.

Сподели: