Проблемни области, които ви карат да почиствате апартамента отново и отново

Проблемни области, които ви карат да почиствате апартамента отново и отново

Вероятно всяка домакиня поне веднъж се е сблъсквала с такава ситуация: голямото почистване беше вчера, но усещането за бъркотия все още остава. Не се обезсърчавайте – не става въпрос за способността ви да подредите нещата. Просто в къщата има проблемни зони, които провокират хаос. Ето няколко от тях:

Непочистено входно пространство

Свикнали сме да мием подове, да бършем прах, да сгъваме неща, да премахваме паяжини, да чистим с прахосмукачка килими и да вършим огромно количество друга домакинска работа. Но в същото време входната зона винаги остава неглижирана. Но почистването трябва да започне коридора, защото е първият, които срещат нас и нашите гости.

Мръсни контакти

По време на почистване, дори и общо, често пренебрегваме детайлите, но общият вид и редът на апартамента също зависят от тях. За да бъде всичко безупречно, не забравяйте да избършете малки неща като контакти и ключове. Много бързо се покриват с прах, особено ако често ги пипате с мръсни или мазни ръце. Тази задача ще отнеме минимум време, но ще сте сигурни, че контактите и ключовете няма да развалят впечатлението за чистота.

Почистващи продукти на видно място

След като приключите с почистването, не забравяйте да скриете всички почистващи материали и инструменти. Гъби, ръкавици и кърпи от микрофибър, разнообразие от бутилки и бутилки с почистващи гелове и прахове - всичко това създава визуален шум, така че не трябва да се държи на видно място.

Заплетени кабели

Те също могат да причинят усещане за хаос. Лошо е, ако се виждат само под маса, шкаф или телевизор, монтиран на стената. Но още по-лошо е, ако жиците са заплетени в една огромна топка. Затова първо отделете кабелите и след това помислете как да ги скриете от любопитни очи. Най-добрият вариант е да инсталирате специална кутия за проводници. Можете също така:

Затрупани открити повърхности

 

Колкото повече открити повърхности има в къщата, толкова по-вероятно е те да бъдат заети с всякакви дребни неща след няколко дни. На масичката за кафе ще има дистанционно за телевизор, книга, списание, на конзолата в коридора - портфейл, ключове, дребни пари, на скрин в спалнята - дрехи, козметика, слушалки.  Много е важно всяко нещо да има свое място. В идеалния случай предметите трябва да се съхраняват в кутии, чекмеджета, шкафове и други затворени системи, така че да не се набиват на очи.

Хаос в банята

Банята има много малки детайли, вариращи от козметика и аксесоари за баня до домакински химикали. Всичко трябва да има място за съхранение. Може да се скрие в килер, чекмеджета под мивката.

Ако използвате отворени рафтове за съхранение, помислете за кутии или кошници, в които можете да поставите различни предмети, или изсипете всички течности в бутилки с еднакъв дизайн и изберете кърпи, които да съответстват на цвета на банята.

Дрехи на видно място

Повечето хора рядко прибират дрехи в гардероба и въпреки това правят непривлекателно впечатление. Предлагаме да използвате декоративна кошница за мръсно пране и да поставяте чистото пране на място всеки път, когато нямате нужда от него.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...