Това са 10-те най-важни стила при обзавеждането на дома

Това са 10-те най-важни стила при обзавеждането на дома

Преместили сте се в нов апартамент или сте ремонтирали старата си къща и сега търсите само правилния стил на обзавеждане? Или просто искате да вдъхнете нов живот на дома си? Съставихме преглед на десетте най-популярни стила на обзавеждане и тенденции в обзавеждането : от прохладния север до Далечния изток, от изчистения минимализъм до цветната  бохо еклектика –десет визии със сигурност ще ви вдъхновят за обзавеждането на вашето жилище.

Предагаме ви поглед към всяка една от тях. А вие изберете най-подходящата.

Скандинавска яснота

Функционално, просто и ясно. Така датчаните, шведите, норвежците и финландците описват своето обзавеждане. В Европа и по света този стил има все повече и повече фенове на стила, а дизайнерското движение се фокусира върху любовта към природата. Всъщност скандинавският дизайн се основава почти изключително на естествени материали като дърво и ратан, лен, памук и кожа, комбинирани с умерени цветове като бяло, сиво или бежово. При обзавеждането на апартамента акцентите се поставят само със светли пастелни тонове или – за истинските скандинавски любители – с дизайнерски предмети като столове от Fritz Hansen, лампи от Louis Poulsen и декорации от Ferm Living или Muuto.

Две нови тенденции в интериора допълват външния вид от няколко години: „Hygge“ от Дания е всичко, което описва топлина и сигурност, а шведският „Lagom“ се грижи да поддържа точния баланс и да следва съзнателен начин на живот, пестящ ресурси.

Но независимо дали става въпрос за Hygge, Lagom или просто Сканди, класическите тенденции от далечния север са не само практични и много удобни, но и лесно се комбинират с други стилове на обзавеждане. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...