Преобразяването на една гарсониера

И най-скучният апартамент може да има втори живот 

11879

Покупката на жилище не е по възможностите на всеки, а новото строителство често е на цени, които да непосилни за много хора. Но ако разполагате с наследствен имот, макар и в стара сграда, сте щастливи, защото с малко инвестиции, повече труд и търпение, ще се радвате на чудесен дом. И за да ви вдъхновим, ще ви покажем как младо семейство направи от полуразрушен апартамент едно малко бижу.

10 трансформации на стаиВижте как старите и невзрачни стаи оживават в нов вид

Вижте удивителната трансформация на този имот.

Промяната започва с кухнята, защото това е място, което изисква много инвестиции и време. Като начало бяха премахнати всички мебели и оборудване, сменени бяха подовата настилка, комуникационните тръби и прозорецът. Собствениците решават да изберат оформление под прозореца, а первазът се превръща в работна зона с масивен плот на масата.

Вижте трансформацията на една всекидневна стаяПълна промяна и забележителен резултат

За да изглежда стаята по-просторна, всички повърхности са в пясъчен цвят. За оригинален акцент новите собственици решават да комбинират подови плочки. Столове с никелирани крака и в същия цвят модерна лампа, окачена над масата, се превърнаха в стилна декорация на трапезарията.

За тесния коридор е избрана оригинална комбинация от подови плочки, стените са боядисани, вратите подменени, а мецанинът пред входа на кухнята е премахнат.

За банята собствениците залагат също на керамични плочки с пясъчен цвят, подменени са всички комуникации, канализация, водопровод.

Дневната също е претърпяла драматични промени. Тапетът е с модерна версия, в бели цветове. Старият под е премахнат и заменен с ламинат от млечен дъб, като дъските са разположени диагонално, създавайки оригинален акцент върху подовата настилка.

Сменени са прозорецът и вратата на балкона. Мебелите в светъл цвят и ъгловият шкаф с огледален фронт помогнаха да се създаде усещане за простор. Плътни текстурирани завеси с няколко нюанса по-тъмни от основния цвят на интериора създават хармоничен дизайн на жилищното пространство.

 

 

 

Трансформацията на една кухняОт сива и скучна в цветна и уютна стая
Сподели: