Трансформацията на една кухня

От сива и скучна в цветна и уютна стая

3426

Събарянето на стена и промяната на формата на масата за хранене придават напълно нов вид на тази кухня, част от жилището на младо семейство. Когато те виждат къщата, веднага разбират, че тя е идеална за тях, но тясната кухня с тъмни дървени шкафове е стаята, която определено се нуждае от трансформация.

На първо място те събарят стената, която разделя трапезарията от кухнята, като така позволяват на светлината да влезе в помещението.

Кухнята е решена в U – образна форма, а единият плот действа като малък разделител към зоната за хранене. В действителност той е част от старата стена, но така е много по – функционален и дава възможност за ефективно използване на пространството.  

От едната страна на кухнята има разположен шкаф с вградени уреди. Той е с повдигнати метални крака, което придава на помещението чувство за повече обем. Вградените фурни са поставени на удобна височина, така, че домакините да не се навеждат когато я ползват.

Плотът е в светъл цвят, контрастиращ с вратичките на шкафовете. „Плотът струва повече отколкото мебелите в кухнята, но по него не остават петна или драскотини“, казва собственикът.

За кухненски гръб изборът пада на плочки в стил 60-те, наподобяващи пачуърк.

Голямата правоъгълна маса е заменена от малка и кръгла, а столовете в различни цветове добавят свежест и колорит на помещението. 

Сподели: