Практични начини да приложите фън шуй

Направете вашия дом щастливо и балансирано място  

1020

Независимо дали говорим за кухнята, детската стая, банята или офиса, балансът и положителна енергия са много важни за хармонията в дома. А всичко това може да бъде постигнато благодарение на древното китайско учение фън шуй, което ни помага и учи как да организираме пространството така, че да постигнем всичко това. От Realliving правят преглед на 10 фън шуй практики, с чиято помощ лесно може да внесете хармония в домовете си. 

Подредете входа

Едно от основните правила във фън шуй е подредбата и чистотата. Затова входното помещение или антре трябва да бъде организирано и спретнато. Махнете всички разхвърляни обувки, дрехи, аксесоари и осигурете едно лишено от стрес място.

Отворете прозорците и вратите

Сигурността е важно нещо, но когато имате възможност отваряйте прозорците и вратите, за да позволите на свежия въздух да влезе. Никой не харесва душни помещения.

Почиствайте старателно

Много важно правило е да поддържате ред и чистота в дома. Не позволявайте на мръсотията и бъркотията да превземат дома ви, затова си създайте система за организация.

Добавете зеленина

Зелените растения могат да добавят настроение във всяко място. Ако смятате, че е трудно за вас, започнете с по – некапризни растения, а след това може да опитате и с по – трудни като орхидеи, например.  

Пуснете капака

Може да нямате навика да затваряте капака на тоалетната чиния, но имайте предвид, че през него изтича положителната енергия. Затова започнете да го правите.

Не оставяйте счупени вещи

Колкото по- дълго държите някои счупени вещи у дома, толкова по – дълго ще задължите отрицателната енергия и дисбаланса. А кой иска да живее на място, където нищо не работи?

Махнете телевизора от спалнята

Много хора имат телевизори в спалните си, но това е много грешен и неприемлив подход във фън шуй. Смята се, че телевизорът излъчва светлина, която нарушава енергията в стаята и пречи на добрия сън. Ето защо експертите съветват да оставим този уред за хола.

Симетрия в спалнята

Симетрията и балансът са много важни във фън шуй. Затова, когато планирате вашата спалня, м мислете по две – две шкафчета, две лампи, еднакъв брой възглавници от всяка страна на леглото.

Не стойте с гръб към вратата

Когато разполагате бюрото или масата, ориентирайте ги така, че да имате поглед към вратата. Тази позиция ще ви позволи да виждате кой влиза в стаята.

Почиствайте прозорците

Ако искате гледката навън да бъде ясна, уверете се, че прозорците ви са добре почистени. Смята се, че това ще донесе повече яснота в живота ви, защото те се считат за очите на дома. 

Сподели: