5 неща, които трябва да чистите всеки ден

Поддръжката ще ви отнеме по – малко от пет минути  

3361

Няма да сбъркаме ако кажем, че са малцина тези, които обичат всекидневните домакински задължения. Дори и да страстен фен на чистенето и да държите на стерилната обстановка, винаги връщате нещата по местата им и не понасяте петънце на плота, може би имате моменти в които не ви се поглежда кърпата за почистване. Ако пък сте от онези, които оставят чистенето за уикенда сте наясно, че има някои неща, които не търпят отлагане и е желателно да бъдат хигиенизирани всекидневно. Хубавото в случая е, че става бързо и ще ви спести доста търкане в края на седмицата.

От RealLiving правят списък на онези пет неща, които трябва да почиствате всеки ден, благодарение на което домът ви ще блести от чистота.

Коридорът

Това е първото нещо, което хората виждат, когато влизат в дома си, което е достатъчна причина да гo почиствате всеки ден. Всичко е просто, сложете плетени кошници, в които да държите дребните аксесоари, закачете ключовете и приберете обувките в шкафа.

Седалката на тоалетната 

Ако имате време и енергия, по принцип е добре да почиствате банята всеки ден, дори и да е набързо. Ако не, задължително отделяйте по минута -  две, за да забърсвате тоалетната и седалката. Използвайте антибактериални кърпи, с които това става лесно и бързо.

Кухненската мивка

Това е едно от най-мръсните места в къщата, затова след като измиете съдовете, измийте и забършете мивката. Така ще премахнете остатъците от храна и ще елиминирате миризмата.

Машината за кафе

Вярвате или не, но машината за кафе е истински рай за микробите. Затова всеки ден измивайте каната и филтъра.

Дистанционното

То, заедно с дръжките на вратите и шкафовете и ключовете за осветление гъмжат от бактерии. Опитайте се да си създадете навик и да ги минавате всеки ден с антибактериални кърпички. 

Сподели: