Полезно приложение на старите вещи

Превърнете ненужните вещи в ефектни аксесоари

4729

Всеки има у дома си десетки малки чашки, бурканчета, кутии и какви ли не дребни предмети, които не ползва и които само заемат място. Защо да не им намерим тогава полезно приложение, което ще ни спести хаоса и ще въведем ред. Някои от тях може да използваме като място за съхранение, други да превърнем в декоративни елементи, а трети да рециклираме и да им намерим ново приложение.

Вижте няколко идеи:

Кутии за обувки

Използвайте ги, за да съхранявате в тях стари снимки, бележки или документи. За да сте сигурни в съдържанието им, вземете самозалепващи се етикети и ги залепете на кутиите. Така всичко ще бъде подредено и прегледно.

Дървени касетки

Измийте, подсушете и освежете старите дървени касетки. Подредете в тях кърпите за баня.

Малки кошнички от ратан

Те са идеални за съхранение на памук, клечки за уши или тампони за почистване.

Малки бурканчета

Измийте ги добре и махнете етикетите. Сега имате чудесни контейнерчета за дребни офис аксесоари като кабърчета, ластици, моливи…

Старите вази

Ако имате няколко различни стари вази, които няма как да съчетаете, боядисайте ги с бои за стъкло или керамика. Подредете ги за скулптурен ефект.

Буркани от сладко

Ако имате буркани от сладко с интересна форма, използвайте ги като свещници. Отблясъкът и пречупването на светлината ще създадат много интересен ефект.

Стари речни камъчета

Те могат да се превърнат в ефектна декорация за перваза на прозореца.

Бутилки от мляко

Ако нямате ваза, ето идея за такава.

Старият стол

Не изхвърляйте стария стол. С малко повече работа може да се превърне в масичка до леглото. Махнете старателно старата боя, боядисайте го в желания от вас цвят и декорирайте.

Старата захарница

И тя може да стане чудесна вазичка.

Чинийка

Ако имате останали само една – две чинийки от комплект, може да и намерите приложение като подложка за гъбата за съдове.

Или да се превърне в подложка за саксия.

Чашите

В тях може да държите вилици и лъжици.

 

Сподели: