Почистване по фън шуй: 4 стъпки за по – различен подход

Почистване по фън шуй: 4 стъпки за по – различен подход

Повечето хора мразят почистването - страхуват се от купищата вещи, не искат да отварят чекмеджета в килера, да гледат под леглото ... Но защо не гледате на почистването по различен начин: като игра, като възможност. Почистването може да ви даде възможност да видите дома си от нова перспектива, да отвори нови перспективи.

И така, ето как стъпка по стъпка да почистите дома си:

Стъпка 1. Вижте целта

Важно е да определите посоката, в която се движите. Когато няма цел, мозъкът си мисли: „Защо имам нужда от почистване? Защо да хабя енергия?" Но ако му съобщите, че получавате печалба под формата на нови оферти и отварящи се перспективи, тогава тялото започва да се държи по съвсем различен начин. Мотивирано.

 

Незабавна практика. Ако имате ясна цел, отидете направостъпка 2.Там ще отидем директно до

Стъпка 2. Определете сектори

Погледнете на дома си като на магически квадрат, в който са най-важните области в живота на всеки човек. Не можете да се откажете от един за сметка на друг.

Първо помислете къде е проблемната зона и започнете от нея.

 

Стъпка 3. Ключови точки

В допълнение към определени сектори, които отразяват текущите области на живота, има ключови точки в къщата.

Подовете  – отговарят за контрола на собствения живот

Прозорците  - нова визия

Огледало  - отражение и бъдеще

Входна врата - откриване на нови възможности

Хладилник  - храна

Печка  - храна и древен образ на огнището (източник на живот)

Ето защо е толкова важно вратите и прозорците да се отварят свободно, да не са счупени или полуотворени. Почистете входната врата - оставете я да отвори нови възможности за вас. Измийте пода с ароматни продукти.

 

Стъпка 4. Махнете излишното

Всяко нещо в дома ни излъчва определено послание. Има скъпи вещи, но и такива, които пречат, не доставят удоволствие. И колко от тези неща има във вашия дом? Десетки, ако не и стотици! Всички вещи и мебели заедно създават уникален енергиен модел у дома, което ви въздейства неусетно и всеки ден. Нещата в интериора буквално ни програмират за определен тип съдба.

Бъдете честни със себе си относно това дали всичко в дома ви отразява типа живот, към който се стремите. Ако отговорът е не – махнете го.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...