Пет грешки при почистване, които ще ви струват много

За да не създаде почистването допълнителна работа 

1259

1. Почиствате стените с грешни продукти

Използването на продукти за бързо почистване може да няма ефектът, който очаквате и стената да стане като на точки. Затова експертите съветват да се почисти с влажна кърпа с малко сода, която действа като абразив. След това изтрийте с микрофибър. Ако мястото е по – голямо, почистете с микрофибър, потопен в топла вода и препарат.

2. Използвате почистващ препарат за фурна върху котлоните

Препаратите за фурна са доста по – различни от тези за котлони, затова не се изкушавайте да ги използвате. Най- добре опитайте този лесен за направа препарат – паста от сода и вода, която втрийте леко на котлоните. След като изсъхне забършете с влажна гъба и микрофибър.

3. Използване почистващи материали на киселинна основа за почистване на камък

Оцет и лимонов сок са популярни естествени почистващи съставки, но ако ги използвате за естествен камък ще го повредите трайно. Избягвайте какъвто и да е вид киселинен препарат върху мрамор, варовик, фуги и циментови бетонни плочи и плочки. Вместо това, най-добре е да се доверите на кърпи от микрофибър и вода.

 4. Използвате почистващи кърпички за кожените изделия

Може би сте чували, че може да почистите кожената чанта с мокри кърпички. Истината е, че тя може да остави петна по повърхността. Затова експертите съветват да освежите само с вода и микрофибър, а ако петната са упорити – по – добре се доверете на професионалист.

5. Не премахвате петната от урина в килима правилно

Почистването на миризмата от урината от килима е трудно. Ако не успеете да премахнете всичко, може да се напие в бетона или дървото и да се запази завинаги. Използването на неправилния продукт (например дезинфектант или избелващо средство), може да запуши урината във влакната. Вместо това, вземете абсорбираща тъкан и попийте колкото е възможно повече течност. След това направете смес от 500 мл сапун, 500 ml вода и 50 ml бял оцет. Потупайте (не търкайте) с чиста кърпа, навлажнена с разтвора върху петната. Продължавайте докато урината не се абсорбира в кърпата, след което внимателно изтъркайте областта по посока на косъма.

Сподели: