Неща, които не трябва да почиствате с препарат за съдове

Неща, които не трябва да почиствате с препарат за съдове
Източник: unsplash.com

Верото е чуден препарат за съдове, който, признайте си, използваме не само, за да почистим мръсните си съдове. Сравнително евтин и удобно разположен на кухненския плот, той е чудесен многофункционален инструмент, но не е най-добрият избор за всичко във вашия дом.

9 лесни начина да почистим техниката у дома

Във всеки дом има поне по 2-3 технологични джаджи, които използваме всеки ден. Именно честата им употреба води до лес...

15/11/2016

Защо? Препаратът за съдове всъщност не е сапун, а перилен препарат. Каква е разликата? Сапуните капсулират мръсотия и масло, така че да могат да се измият под течаща вода. Детергентите разграждат мръсотията така, че да не може да се утаи обратно върху това, което се почиства. Но те, включително препаратът за съдове - са твърде силни за някои материали. Нека видим нещата, които не е добре да се почистват с оцет .

Дървени подове

Направете си сами препарат за почистване на плота

Всеки път, отивайки до магазина в търсене на препарат за почистване, се объркваме от разнообразието на видове. Кой да...

12/01/2019

Дървените подове у дома може да са устойчиви, но неправилното почистване може да създаде филм, който да даде илюзията, че са мръсни. За да ги почистите по правилния начин, започнете с метене или прахосмучене, за да премахнете праха. След това избършете подовете с нежен препарат, създаден за дървени подови настилки.

Съдовете...когато са в съдомиялната машина

Сапунът за съдове в съдомиялната би трябвало да работи, нали? Но многото пяна, която може да е ефективна за мивката, не е добро решение за съдомиялната машина. Затова не се изкушавайте да слагате веро, а заложете на класически препарата за машини.

Кожа

Кожените обувки, портмонета и чанта могат да се напукат от верото. Но за сметка на това, то е чудесен препарат за почистване на чифт мръсни маратонки. Що се отнася до кожените аксесоари, заложете на влажна кърпа, след което да нанесете овлажняващ продукт, за да запазите кожата еластична.

Вашите растения

Интернет е пълен с рецепти за формули „Направи си сам“ за инсектицидни сапуни и има основателна причина – те са евтини, безопасни за околната среда и няма да оставят остатъци върху вашите растения. Според експертите по градинарство обаче много препарати за съдове са не само твърде агресивни, за да се използват върху растенията, но също така често не са чак толкова добри за предпазване от вредители.

Коприна

Наистина ли трябва да купувате специален препарат за почистване на деликатни тъкани като коприна? Освен ако не искате да рискувате да повредите най-хубавата си копринена блуза, отговорът е - Да.

Коприната е материя, която изисква специфична за тъканта формула, която я третира внимателно, категорични за експертите.

Чугунен тиган

Почитателите на чугуна знаят, че преди да използват новите си тигани за първи път, трябва да намажат с масло, за да създадат гладка, забележително незалепваща повърхност. С течение на времето този финиш става все по-добър. Сапунът за съдове, който е направен да премахва мазнините, ще премахне това покритие.

Експертите препоръчват да почиствате тиганите само едра сол и вода.

Огледалото

Опитни домакини са категорични, че сапунът за съдове оставя ивици, ако не се изплакне. Затова те съветват да се използват само продукти, формулирани да почистват огледала и стъкла. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...