Неосъзнати начина, с които пилеете пари по време на празниците

Неосъзнати начина, с които пилеете пари по време на празниците

Колкото и магически да са празниците, това време на годината също може да бъде и доста стресиращо - да се справите с подготовката за вечерята, да планирате свои лични дела, да посетите всички роднини, да уважите всички ваши приятели…. И това всичко е свързано с харчене на пари. Пазаруването и празнуването се допълват, но в крайна сметка всичко е свързано с разходи и харечене на много пари. Все пак има начини да избегнете някои разходи, за които дори не осъзнавате като спрете да правите следващите неосъзнати грешки.

5 неща, с които да се подготвите за празниците

Коледа е само след няколко седмици и всички ние я чакаме с нетърпения. Няма съменние, че това е най- хубавото време н...

14/11/2016

Не правите списък (и не се придържате към бюджета)

Подобно на ходенето в магазина за храна за седмицата, направете си план и за празничното пазаруване и се придържайте към него. Tака няма да купувате излишни неща, за които по – късно да съжалявате и съответно няма да харчите излишни пари.

Съвети за бързо почистване след празниците

Празниците вече отминаха и след многото гости и приготовления най-вероятно домът ви е доста разхвърлян. И сега идва в...

04/01/2018

 

 

Покупка на подаръци от задължение

Говорейки за това, че не се придържате към списъка, често се случва да купувате подаръци или да харчим повече за хора, с които почти нямате контакт. Това означава да се съсредоточим само върху нещата за най – близките ни. Не се чувствайте задължени да купувате за колеги или по – далечни приятели. Ако все пак искате да ги уважите – изпечете сладки.

 

Плащате твърде много за доставка

Тъй като пазаруването онлайн за подаръци е нормално в днешно време, важно е да прецените разходите за доставка за всичките си покупки. В някои случаи те са просто още едно парче от пъзела, от което не можете да се откажете. Потърсете начин да ограничите тези разходи – при покупка над определена сума, членство, абонамент….

Чакате до последно, за да купите подаръци 

Всички сме го направили - отлагате купуването на подарък и в последния момент в паника отивате в някой магазин (или онлайн) и купувате просто нещо, което често струва повече, отколкото сте планирали да похарчите. А ако го поръчвате онлайн или трябва да го получите по пощата в кратък срок, ще платите допълнително.

Не сравнявате цените

Покупката на подаръци означава и търсене. Често около празниците магазините пускат различни оферти, затова проучете дали не може да купите някои неща по – евтино.

Слагате светлини и не ги гасите

Може да звучи малко скъпернически, но не е необходимо да се състезавате със съседите си за това, кой колко празнични светлини ще запали. Имайте предвид, че денонощната им работа харчи ток, който ще се отрази в сметките в края на месеца.

10 съвета за безопасен дом по време на празниците

Всички обичаме коледните празници заради магичната атмосфера, щастие и единство със семейството. Това е времето, кога...

25/12/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...