5 неща, с които да се подготвите за празниците

Задължителни неща, които не трябва да оставяте за последния момент  

2860

Коледа е само след няколко седмици и всички ние я чакаме с нетърпения. Няма съменние, че това е най- хубавото време на годината и всеки от вече е започнал да прави планoве за подаръците и да мисли за блестяща декорация за дома. Оsтава още малко, за да усетим напълно коледния дух, но все пак е хубавo да започнем подготовка, за да превърнем дома си в блестящо място за празника.

Eто няколко съвета за предпразнична подготовка:

Почистете кухненските уреди и принадлежности

Коледният сезон предполага приготвяне на повече храна, правенето на неизменните коледни сладки, топли и уютни вечери с приятели. Докато имате все още повече свободно време измийте хубаво микровълновата, почистете абсорбатора, излъскайте котлоните и фурната.

Обезопасете дома за децата

От търсенето на сладки лакомства и подаръци до радостта при украса на дома, децата тичат и подскачат из цялата къща. За да избегнете инциденти, обезопасете ъглите, помислете за противоплъзгаща подложка за килима, а ако имате стълби, помислете за обезопасителни прегради.

Проверете бушони, кабели, щепсели

По празниците се очаква да включите всякакви светлиники, които да блещукат из цялата къща. Проверете всички контакти дали са в изправност, както и бушоните за това, дали ще понесат цялото напрежение.

Разпределете домашни задължения между членове на семейството

Определете правила за подреждане и чистене. Например, който не готви, мие чиниите. Нека всички се включат в домакинските задължения.

 

Сподели: