Хитри начини, с които вашият сешоар може да бъде още по-полезен

Хитри начини, с които вашият сешоар може да бъде още по-полезен

Много хора имат сешоар, но не го използват толкова често. Ако през повечето време просто стои в чекмеджето в банята ви, ето няколко начина да го превърнете в незаменим помощник у дома.

1. Стикери и етикети – Използвайте сешоара си, за да ви помогне да премахнете етикети, контактна хартия и други залепнали неща. Топлината ще разхлаби лепилото и ще улесни премахването на стикера.

2. Восък за свещи – Използвайте сешоара си, за да омекотите разлетия восък за свещи и да улесните почистването.

3. Следи от пастели – Използвайте сешоара си, за да премахнете пастелите от стени и други повърхности. Пастелите също са направени от восък, така че загряването им ще ги направи лесни за изтриване.

4. Почистване на прах – Използвайте сешоара си на хладна струя, за да направите почистването на прах много по-бързо! Просто издухайте праха от предметите и повърхностите си, след което прахосмучете праха от пода, след като се утаи.

5. Водни пръстени – Топлината от сешоара може да помогне за изсушаване и премахване на водни пръстени от дървени мебели.

6. Бързосъхнещи дрехи – Използвайте сешоар за изсушаване на малки дрехи, например чорапи, ако се налага да ги изсушите бързо.

7. Тесни обувки – Имате чифт обувки, които са прекалено тесни? Обуйте най-дебелите чорапи, които имате, обуйте обувките, след което пуснете сешоара за няколко минути, за да ги разтегнете.

8. Тесни слънчеви очила – Очилата ви притискат ли главата ви или се изплъзват? Загрейте рамената на слънчевите си очила със сешоара, за да ги направите по-гъвкави, след което леко ги огънете навътре или навън, за да ги коригирате.

9. Изгладете дрехите – Бързо се отървете от гънките по дрехите! Напръскайте леко с вода, след това насочете сешоара си към гънките и вижте как изчезват!

10. Омекотете маслото – Забравихте да извадите маслото за бисквитки? Използвайте сешоара си, за да омекотите бързо студеното масло.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...