Най – екологичният начин да почистите цялата къща

Еко течен сапун безопасно и ефективно дезинфекцира всякакви повърхности  

2691

От пода до тавана, може да почистите всичко с помощта на…няколко капки течен сапун. Не вярвате? Само купете едно шишенце течен кастилски сапун и ще се уверите в неговите качества. Той традиционно се прави от 100 процента чист зехтин, вода и луга, за които се смята, че са с произход от региона Кастилия в Испания, откъдето идва и името. Плюс това, тъй като е екологично чист и нежен за кожата ви, не е нужно да се притеснявате, че ще навредите на здравето на семейството.

8 мръсни места вкъщи, на които забравяте да почиститеСправянето с мръсотията вкъщи изобщо не е лесна задача

Ето къде да го използвате:

Баня

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

Смесете 1 купа вода, 1 лъжица сапун и етерчино масло по избор в бутилка и използвате като мултифункциоанлен спрей. Той е идеален за плочки, вани, тоалетни и др. и още. За по - мощно почистващо действие, смесете сапун с малко сода и направете естествен мек скраб.

Килими

За да бъдат килимите ви отново като нови, добавете много малко количество сапун в машината за почистване на килима. За още по – добър вид, след това минете с малко разреден оцет.

 

Подове

Подобно на търговските, екологични продукти за почистване на подове, кастилският сапун може да направи чудеса. Добавете около 1/8 до 1/4 чаша в кофа с топла вода за почистване или просто използвайте спрея (по – горе рецептата) и почистете с моп от микрофибър.

Кухня

В кухнята, сапунът може да почисти всичко -  от плотове до котлоните. Добавете аромат на цитрусови плодове или мента, разредете с малко вода и смело почиствайте.

Пране

Вместо перилните препарати, като естествена алтернатива използвайте лавандуловият или не ароматизиран кастилски сапун. Използвайте 1/8 до 1/6 чаша вместо прах. Ако имате твърда вода, добавете 1/3 до 1/2 чаша сода за хляб, за да повишите ефективността на сапуна.

Стени

За да премахнете мръсни отпечатъци и мазни петна от стените, смесете 1/8 до 1/4 чаша в кофа с топла вода. За най-добри резултати използвайте кърпа от микрофибър, която е особено добра за текстурирани стени и лесно премахва замърсяванията.

Дървени изделия

Добавете няколко капки сапун към кофа с топла вода и използвайте кърпа от микрофибър, за да почистите ефективно боядисаната или запечатана дървена дограма.

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна
Сподели: