Когато мястото у дома е тясно

Когато мястото у дома е тясно

Тесните помещения изискват повече въображение при обзавеждането, спор няма. Но това не означава, че ако живеем в малко жилище трябва да се примирим с неудобство и да прескачаме мебели. Ето защо дизайнерите предлагат редица решения, които да бъдат в полза на всеки. Ето няколко такива: 

1. Възползвайте се от стените

 

Как да направите тясна стая по-удобна

Да направите тясна стая възможно най-уютна и удобна не е трудно, просто трябва да знаете и да умеете правилно да изпо...

27/04/2020

Когато става въпрос за малки пространства, умното използване на мястото е от ключово значение. Столовете или леглата, които падат от стената, и се използват само при нужда, са идеално решение, което пести място.

2. Формата има значение

Би било чудесно, ако можете да си позволите маса за хранене с 10 стола. Друг е въпросът дали са ви необходими. Ако не разполага с достатъчно място за правоъгълна маса, заложете на кръгла, която спокойно може да приюти шест човека.

3. Оптическа измама

Стъклото и пластмасата трябва да станат вашият най-добър приятел, когато обзавеждате малки помещения. Те не само пасват идеално на различни стилове, но и създават илюзията за по-голямо пространство чрез своята гладка и огледална повърхност.

4. Създайте мултифункционални места

Когато е тясно, е много важно да създавате зони, които имат повече от едно предназначение. Разтегателният диван може да бъде както място за гледане на телевизия, така и легло, на което да настаните гости с пренощуване.

5. Игра на отражение

Огледалната стена е идеален начин да отворите малкото пространство. Тя създава оптическа илюзия за двойно повече място.

6. Използвайте всеки ъгъл

Малките домове позволяват да не се губи и сантиметър място, затова използвайте всеки ъгъл. Два стола и малка кръгла маса пред канапето превръщат мястото пред прозореца в уютен кът за почивка или маса за хранене. 

 

Как визуално да разширите тясна стая, за да я направите по-удобна

Тесните стаи не са нещо необичайно, особено в гарсониерите. И тук вариантите са два - или да се примирим със съществу...

15/09/2020
За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...