Какво професионалните организатори биха искали да знаете

За безупречно чист дом  

918

Независимо дали наемате професионална почистваща фирма за пръв път или се възползвате от услугите вече много години, има доста неща, които не знаете или които дори не подозирате по въпросите за почистването на дома. От Apartment Therapy  се обръщат към няколко фирми, занимаващи се с поддръжка на домове, които споделят няколко важни правила, които биха искали техните клиенти да знаят. Както и какво да правите преди да наемете почистваща фирма. 

Уверете се, че имате достатъчно време  

Дайте си достатъчно време, за да почистите дома си. Едно е да чистиш апартамент от 80 кв.м, а съвсем друго къща с 5 спални. Ако смятате, че няма да се справите сами или че не може да отделите толкова часове, наемете фирма за почистване.

Има разлика между почистване и организация

Почистването и организацията не са едно и също нещо. Ако подреждането е основното ви намерение, наемането на фирма с услуги за почистване може да ви разочарова.

Ако намете фирма, подредете преди да дойдат

Ако решите да наемете фирма за професионално почистване, почистете от разхвърляни дрехи, играчки, листи и т.н. Работата не тези фирми е да измият под, плотове, прозорци, а подредбата не влиза в задълженията им, най – малкото че няма как да знаете кое къде седи, но и няма да успеят да свършат пълноценно работата, ако подът е затрупан с мръсни дрехи.

 

Кажете ако имате домашен любимец

Някой човек от почистващата фирма може да има алергии, затова е добре своевременно да съобщите за куче, котка, папагал или каквото и да е друго животно.

 

Задавайте въпроси

Когато търсите компания за почистване, задавайте въпроси като начин на работа, с какви препарати и уреди работят, каква е последователността. Ако една фирма разполага с професионалисти, които си разбират от работата, трябва да могат да отговарят на всички ваши въпроси.

И не забравяйте, че всеки има различно определение за "чисто".

"В почистването на дома, чистотата е емоционално решение, а не количествен факт. Това, което е чисто за всеки човек, е съставено от въз основа на  регионални, културни и семейни ценности. Затова от самото начало бъдете наясно какво да очаквате и за какво плащате, за да е останете разочаровани.

Сподели: