Как старите неща да изглеждат като нови

10 съвета за перфектно почистване

2801

Искали ли сте някога да направите така, че старите вещи да придобият нов вид и да изглеждат като нови? И ако сте пред дилемата дали да изхвърлите някой тиган, кърпа или любимата ви чанта, вижте следващите трикове как да възродите старите вещи.

Дъската за рязане

Почистете я с гъба, напоена в смес от лимонов сок и сол

Медни съдове

Използвайте сол и оцет – натъркайте дъното със сол, след това сложете малко оцет и почистете с гъба.

Чинии

Полирайте с препарат за порцелан.

Тави

За да премахнете загара от печенето направете паста от кислородна вода и сода. Оставете пастата за 30 минути и изплакнете.

Килими

За целта ви трябва да смесите две части оцет с две части вода. Смесете водата и оцета заедно в бутилка за спрей, след това напръскайте петното и покрийте с влажна кърпа. Пуснете ютията, сложете я на режим пара и оставете върху кърпата за 30 секунди.

Плочки

Почистете между плочките, използвайки белина. Смесете я в съотношение 1:1 с вода. Не забравяйте да проверявате докато чистите.

Бели маратонки

Може да  направите вашите маратонки отново блестящо бели, като смесите 1 чаена лъжица веро, три супени лъжици водороден пероксид, две супени лъжици сода.

Мебели с микрофибърно покритие

Този тип мебели изисква специална грижа. Може да използвате гъба и алкохол, за да махнете петната, които са се получили с времето. Натъркайте петното с влажна гъба, оставете да изсъхне и след това минете с четка.

Кожени чанти

Може лесно да ги почистите, само с влажни кърпички.

Хавлиени кърпи

За да върнете мекотата на кърпите, накиснете ги в солена вода, след като ги изперете. Осен това ще бъдат по – дълго време като нови, ако ги сушите в добре проветрена стая или навън. 

Сподели: