8 тренда в дизайна, които обезличават дома ви

И как да промените това  

3170

Определян цвят в банята или шарен килим във всекидневната може да се окажат не само проява на лош вкус, но и да направят дома ви да изглежда остарял и вехт. Съществуват редица дизайнерски решения, чиято давност вече отдавана е изтекла и днес те са по – скоро смешни, отколкото актуални. От HouseBeautuful правят прегледа на някои излезли от мода ретро тренда, които е желателно да нямате у дома.

1. Старомодна дървена ламперия

Дървена ламперия е доста отблъскваща за много хора и състарява дома. Тя е много лесна за махане и лесно може да се смени със свеж и цветен тапет. Ако все пак нямате възможност и желание да се разделяте с нея, боядисайте я бяла, неутрална или светло сива. Добавете тапет с флорални мотиви и ефектът ще бъде зашеметяващ.

2.Бaня в светло зеленоРазбира се няма нищо лошо в това да изберете зелен цвят за банята, но не и ако се отнася до старомодните плочки в цвят на авокадо. Те правят помещението много скучно и подтиснато. Помислете за комбинация на светло зелено с бяло и подходящи аксесоари.

3. Вграден в ниша бар

Колкото и удобно да изглежда за партита, всъщност вече е много остаряло и със сигурност няма да се хареса много от вашите гости. Просто го махнете, а на негово място направете стена със семейни снимки, например. Ако не ви се занимава с изграждане, превърнете го в открит рафт с красиви аксесоари, ваза с цветя или книги.  

4. Релефни тапети

Те ни напомнят за дома на баба или за студентското общежитие, но нямат никаква работа в дома ни. Най-лесният начин е да ги покриете с нов, модерен тапет, в случай че не желаете да свалят старите или да помислите за мазилка, която да ги прикрие.

5. Релефни тавани

Те са още едно завръщане към 70-те години и вече отдавна са излезли от мода. Най-доброто решение, което може да вземете е да извикате професионалист, който да шпаклова и боядиса тавана.

6. Килими с много шаркиАко този килим е наследство от вашите баба и дядо, имайте предвид, че е бил актуален тогава. Днес вече е кич. Единственото решение е да го махнете и замените с модерен или класически килим.

7. Текстилни тапети

Те могат да действат толкова потискащо и задушаващо., събират много прах и най-важното – демоде са. Днес на пазара се предлага огромно разнообразие от тапети – за всеки стил, вкус и бюджет, затова няма оправдание просто да не ги махнете и замените.

8. Вградени гардероби около леглото или секция в хола

Всеки стар апартамент носи спомените от онези кафяви гардероби и секции с десетки вратички и чекмеджета, стигащи до тавана и които обземат като че цялата стая. Да, определено събират безумно много неща, но нека признаем, че има и съвременни свободно стоящи модели, с които ще промените стаят до неузнаваемост, ще внесете светлина и свежест.  Ако не искате да се разделяте с тях или мястото в стаята е ограничено, помислете за съвременен изчистен вариант в светли цветове.

 

 

Сподели: