Как да си направим гирлянда от сушени плодове – еко идея за коледния декор

Как да си направим гирлянда от сушени плодове – еко идея за коледния декор

Гирляндите от сушени плодове изглеждат прекрасно и могат да се превърнат в красив и различен аксесоар. За тях може да използвате сушени ябълки, круши, портокали, мандарини, лимони, боровинки. Каквото и да изберете ще получите великолепен коледен венец, който да краси интериора на дома.

Коледна декорация за….тоалетната

Да, знаем, до Коледа има още месец, а още повече да декорирате тоалетната не е най-важното нещо, което ще направите. ...

15/11/2016

Всъщност направата му е много лесна. Просто трябва да изберете плодове, да ги изсушите във фурната и да отворите въображението си. С този проект освен красота, ще внесете у дома и свеж цитрусов аромат.

За по – ефектен вид, добавете подправки като канела на пръчки, звезди анасон или розмарин.

Вижте Коледната декорация на Белия дом

Семейство Обама ще прекара последната си Коледа в Белия дом. Tазгодишната украса е тематична и се казва „Подаръ...

07/12/2016

Не забравяйте да включите и децата в изработването на тази празнична коледна украса. За тях няма по – вълнуващо изживяване от подготовката за Коледа, а наред с това ще стимулирате фантазията и креативността им.

Как да направите гирлянда със сушени плодове

Реално направата му се състои в няколко лесни стъпки. Изберете плодовете, които ще изсушите. Можете да изберете един или няколко вида плодове. Имайте предвид, обаче, че по-сочните се нуждаят от повече време, за да се изсушат.

Загрейте фурната до най-ниската температура - 100C. Можете да използвате дехидрататор, но ако нямате такъв, фурната е добър вариант също.

Нарежете плодовете, без да отстранявате кората - портокали, мандарини, лимони, нар - на парчета с дебелина 0,5-1 см. Ябълките или крушите трябва да бъдат нарязани възможно най-тънко с мандолина или нож.

Поставете цитрусовите плодове на кухненска кърпа, за да може тя да извлече колкото може повече от сока им. За ябълки и круши можете да пропуснете тази стъпка.

Поставете плодовите филийки върху хартия за печене и ги изсушете във фурната. Времето ще варира и ще зависи от дебелината на филиите, така че ги проверявайте и ги въртете, за да не се залепят. Средно времето би трябвало да е между 3-4 часа. Ще разберете, че са готови когато при допир са твърди. 

След като сте изсушили всички плодове и сте подбрали подправките, в време да започнете да правите гирляндите.

За целта ще ви трябват:

Здрав конец, канап или тънка струна

Ножица

Игла

Панделки, ленти

Елхови клонки

По желание, други аксесоари за декорация

Инструкции:

Стъпка 1 – Отрежете желаната дължина на венеца. Предвидете място на всеки край, за да може да го закачите.

Стъпка 2 – С помощта на голяма игла започнете да нижете плодовите филийки, подправките и ако имате желание за други аксесоари. Не подреждайте прекалено близо филийките плодове, за да може въздухът да циркулира.

Стъпка 3 - Свържете цикъла в другия край на конеца. Добавете панделки, пликчета или всякакви други декорации към вашия венец и е готов да бъде окачен!

След празника може да съхраните гирлянда в хартиена торба.

 

 

Красиви идеи за коледна декорация на прозореца

Коледната декорация е забавна, но понякога може да бъде и не толкова лесна. Разбира се, коледното дърво е фокусна точ...

10/12/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...