Как да почистите прозорците, без да оставяте ивици

Не се изисква професионална техника

847

 За много хора е предизвикателство да почистят прозорците и огледалата без ивици у дома. Често безупречния вид свързваме само с професионално почистване, но това съвсем не е така, ако имате правилните методи и препарати. Ето няколко трика за почистване на прозорците до съвършенство.

Почистете отгоре до долу

Ако наистина искате прозорецът или огледалото да са без ивици, почистете отгоре надолу. Тъй като почистващият разтвор може да капе, използвайте гравитацията във ваша полза. Започнете отгоре и продължете надолу, за да сте сигурни, че няма да се стичат капки върху стъклените повърхности, които вече са перфектно почистени.

Измийте прозорците в облачен ден

Може би си мислите, че това трябва да е обратното, тъй като така ще видите по -добре мръсотията по стъклото. Слънцето обаче може да изсуши преждевременно течността за миене на прозорци, оставяйки ивици. Ако изчакате облачен ден, за да измиете прозорците си, почистващият разтвор ще остане, докато не го избършете, и в крайна сметка ще имате блясък без ивици.

 

Използвайте чистачка за миене на прозорци

Удивително е каква разлика постига този прост инструмент върху стъклени повърхности. Понякога първото избърсване на кърпата не премахва целия почистващ разтвор  и е необходимо повторно забърсване на части от стъкло. С гумена чистачка обаче улеснява полирането на всяка част от прозореца.

Почистете ъглите с памучни тампони

Често прах и власинки се натрупват в ъглите на стъклото и е много трудно да стигнете до този остатък, освен ако нямате подходящия инструмент. Памучните тампони са идеални за почистване на труднодостъпните зони на прозорците.

Използвайте стара тениска

Старите тениски са идеални за почистване на стъкло, тъй като няма да оставят власинки и са достатъчно абсорбиращи, за да почистят прозореца.

Опитайте домашен препарат за прозорци

Понякога домашните препарати вършат най-добрата работа – те са по-икономични и нямат непознати химикали. За да направите препарат за почистване на стъкла, смесете 1 чаша спирт, 1 чаша вода и 1 супена лъжица оцет.

Почистете с вестници

Някои хора предпочитат вестник, за да полират стъклените повърхности. Единственият недостатък е, че ще изцапате ръцете с мастило, но просто сложете ръкавици.

 

 

Сподели: